Syskon tog tätplatser i årets Hövdingelopp

VERUM. För sjätte året i rad genomfördes Hövdingeloppet på stigar och vägar runt Verum.

Kim Lavesson stod som ohotad segrare på 10km med tiden 38,22. I damklassen på distansen 4,8 km segrade systern Jonna Ahlgren Lavesson på tiden 22,28.

Totalt fanns nästan 200 löpare på plats vid Stavshult då startskottet gick klockan 11. Vädret kunde inte varit bättre, runt 15 grader i luften och uppehållsväder under hela loppet. För löparna bjöd arrangören även i år på två olika distanser, den långa på 10 km eller den korta på 4,8 km.

Årets segrare på utmärkta tiden 38,22 blev Kim Lavesson. Det är andra året jag ställer upp så jag hade koll på banan. Detta gjorde att jag kunde disponera loppet bättre i år, berättar Kim Lavesson.

Segrare i klass damer 10 km blev övertygande Lina Bjelke med tiden 44.14, 45 sekunder före tvåan Emma Blomsterberg. (tyvärr saknas bild på Lina)

Jonna Ahlgren Lavesson spurtar i mål

För Jonna Ahlgren Lavesson, segrare i damklassen 4,8 km var det första gången hon sprang Hövdingeloppet. Jag tycker det var en fin bana och den branta backen var nog utslagsgivande men helt ok, menade Jonna Ahlgren Lavesson.

Två segrare, Kim tillsammans med sin syster Jonna

Morgan Svensson spurtar i mål

Morgan Svensson, segrare i herrklassen på distansen 4,8 km hade enbart lovord om arrangemanget. Det är första året för mig, vid den jättebranta backen blev jag lite chockad o letade efter ett rep för att dra mig upp för, skämtade Morgan

Tävlingsledare Ola Johnsson hade all anledning att vara nöjd med årets lopp. Målsättningen vad gäller antal löpare uppnåddes och Verumsvädret bjöd på de bästa förutsättningarna för både löpare och publik.

Loppet som arrangeras i samverkan med Verums GoIF kommer säkert att fortsätta. Vi har fått mycket positiv respons från deltagarna tidigare år och även i år vilket jag tycker är roligt. Vi vill hålla det familjärt och småskaligt, säger Ola Johnsson.

Klicka för att komma till resultatlistan.