Vittsjö biter sig fast i toppen av damallsvenskan

VITTSJÖ. Vittsjö tar tre poäng mot Örebro och håller samtidigt ”0:an” för 12:e gången. Återigen visade publiken, som under matchen var 704 supporters sin höga klass och bar fram laget under matchen. Spelet kom att bli extra svår för båda lagen på grund av att planen genom tidigare regn var mycket hal.

..en riktig kämpamatch på en svår plan

Hemmalaget inledde matchen övertygande och skapade tidigt två hörnor. Efter en halvtimmes spel tilldelades Nellie Persson ett gult kort. Tove Almqvist hade i den 34 minuten ett farligt skott som Febo Paulsson i Örebromålet räddade. Efter drygt 20 spelade minuter hade Örebro ett skott som gick i mål, dock visade det sig att detta var offside. Gästerna arbetade sig efter hand in i matchen som övergick till att bli väldigt jämn. I halvekens sista minuter hade Clara Markstedt och Catherine Bott skott som gick strax utanför målet.

Andra halvlek inleddes även den med ett spelmässigt övertag för Vittsjö. Inte helt oväntat kom också målet.

Bollen på väg in i bortre krysset

1-0 till Vittsjö

Ett underbart vackert mål i bortre krysset av Michelle De Jongh efter passning från Tove Almqvist. Fem minuter senare hade Tove Almqvist ett skott i överliggaren som på returen återigen denna gång genom Clara Markstedt hamnade i överliggaren.
Så här långt hade gästerna inte haft några egentliga farligheter mot ett storspelande Vittsjö-försvar.
I den 69:e minuten drabbades Nellie Persson av sitt andra gula kort och därmed även ett rött kort. Hemmalaget kom därför att spela matchens sista 23 minuter med en spelare mindre. Genom stort stöd från publik och en enorm viljeinsats från samtliga spelare gavs inte gästande Örebro någon chans till att skapa skott mot Vittsjömålet. Efter två minuters förlängning blåste domare Sara Persson av matchen som slutade med hemmavinst med 1-0 och därmed tre nya poäng.

Örebros tränare Stefan Ärnsved menade att Vittjsö var det lag som startade båda halvlekarna bäst. Efter ett tag kommer vi in i matchen. Vi klantar till det i andra och målet kommer. Bara att gratulera Michelle till ett vackert mål, avslutar Stefan.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att laget i inledningarna av båda halvlekarna följer den uppgjorda spelplanen. Troligen gör den hala planen att problem skapas efter ett tag. Vi har haft få svackor så här lång i tabellen. Det känns skönt att återigen notera en ”0:a”.

Michelle De Jongh var glad över att hon återigen fick göra mål för Vittsjö. Vi är starka i omställningarna och stressade därmed Örebro.

Sandra Adolfsson, den viktiga dirigenten i Vittsjös försvarsspel menade att vi är duktiga på att täcka uppför varandra. Extra svårt idag då den hala planen gjorde att självklara lägen inte alltid var självklara.

Nästa match för Vittsjö är en bortamatch och spelas den 22 september mot Eskilstuna på Tunavallen.