EMMALJUNGA. Folkets hus i Emmaljunga invigdes 1926 och var under lång tid den lokala samlingsplatsen. Emmaljunga hade fått en lokal där människor trivdes och träffades. Sen blev det en svacka då TV kom in i hemmen. Sen några år tillbaka är det föreningen Emmaljunga folkets hus som har blåst liv i den gnistrande lågan. Nästa stora samling blir den 14 dec kl 15. Det blir då den 90 Luciahögtiden i Folkets hus.


Även trafikanter på väg 117 välkomnades till Julmarknad

Strax efter insläpp fylldes lokalen ganska snabbt av besökare som började fira julhelgen lite i förtid. Utanför lokalen vid tindrande gran hade krämare slagit upp sina stånd med korv, ål och sill.


Julmarknaden i Emmaljunga började här.

Där fanns slöjdalster samt brandbilen om det skulle hetta till! Ingen kunde komma på andra tankar än att nu är det snart jul. Köpa julklappar av det ena eller andra slaget på hemmaplan gynnar orten. Här fanns inget jäkt utan det blev en stunds snack då bekanta åter träffades. Redan i foajén var det utbud av delikatesser och prydnader inför kommande helg.


Ett rikt sortiment till varje hem.

Utan tvekan var det ett välsorterat utbud av det som kan vara bra att ha. Där fanns Emmaljungaborna Kristina & Jonny med egentillverkade julprydnader samt marmelad av naturprodukter. Branteviksillen hade god åtgång och denna lagervara var slutsåld i halvtid.


En ungdomlig kund får julklappstips från mamma.

Där fanns Stig Hansson med biprodukter med bland annat honung i fast eller flytande form. Hemstöpta ljus i olika modeller kunde vara intressant eller varför inte en tomtelykta eller en lämplig skål för gröt till lilltomten på Julafton.
Stig Hansson bjuder ut sina biprodukter!

Är det julmarknad så skall allt påminna om högtiden och därför var även lokalens fönsterglas julsmyckade. I högtiden ingår riktig julgran placerad på scenen med sina ljuspunkter. Utrymmet i lilla salen var denna eftermiddag reserverat för julfika. Inte enbart för julfika utan där det var tillfälle att i lugn och ro snacka med övriga gäster. Heder åt familjen Svensson och medhjälpare som verkligen ser till att det händer något i Emmaljunga!

Derby Kristianstad Finding your local time... 5 Days Klicka