HÄSSLEHOLM. Nu är träningen i full gång inför den damallsvenska seriestarten, som för Vittsjös del är mot Göteborg den 5 april. Under måndagen startade laget med en inomhusträning i Tyringe. Under tisdagskvällen fanns huvuddelen på plats för ett träningspass på Österås, i den mer rätta miljön, -utomhus.

Av lagets idag 18 spelare saknades endast två vid kvällen träning. Sandra Adolfsson som nyligen genomgått en operation fanns naturligtvis med. Hon fick enskild träning för att stärka sin fot. Sandra berättade att läkningen går helt enligt plan och att hon hoppas vara återställd under mars för att sen kunna träna o gå för fullt.

.....dessa två skall bli intressanta att följa 

En reflektion från åskådarplats är hur snabbt spelarna uppfattar vad tränarna vill skall övas. Naturligtvis faller detta tillbaka på att största delen fanns med i laget även i fjol o vet vad Stefan och Thomas vill. Detta ger självklart flera bonuseffekter, -träningen blir väldigt effektiv utan långa förklaringar/ tidsspill samt att de ”nya” spelarna snabbt faller in i sin roll genom att studera sina kolleger.

Genom den suveräna tredjeplatsen i fjol är kraven på laget inför årets säsong högt satta. Säkert sätter även spelarna och tränarna nu målet högt. Inte minst den trogna supporterskaran har även den förväntningarna högt uppskruvade.

Nu skall vi inte glömma att de andra 10 lagen i serien i år ännu tydligare vet att Vittsjö är ett av topplagen i serien och därför kommer extra väl förberedda inför kommande matcher. Detta gör bland annat att den ”12:e spelaren" i form av en entusiastisk och riktigt påhejande publik, inte minst vid hemmamatcherna, kommer vara nog så viktig. I de ”lätta” matcherna måste hemmalaget inte bara vinna utan även göra så många mål som det bara går. Inledningen på säsongen kommer att vara mycket viktig för framtida placering.