VITTSJÖ. De e nytt år och nya insatser för året som vi har framför oss. Idag fredag så har 50 pensionärer i Vittsjö hörsammat kallelsen till årets första månadsmöte hos PRO. Ordförande Sivard Strand hälsar oss alla hjärtligt välkomna till denna eftermiddag i församlingshemmet, och därmed så öppnar han mötet.

Han delger oss en liten ändring i dagordningen, helt okej tycker vi som är på plats. Han fortsätter med att berätta, nya regler gäller om bostadstillägget, det är Britta Svensson område så det får hon kolla upp mera och återkomma vid ett senare tillfälle för de är hon bra på. Andra nyheter är: PRO Skånes kansli skall flyttas, årsmötet kommer den 16 april i Malmö på Kockumsområdet. Vidare så berättar Sivard om att nu är det dags igen med PRO-vetarna, om intresse finns så kom in med anmälan.

Nästa punkt på pappret är att ABF anordnar många kurser/konferenser under våren och deras program finns ute nu, finns intresse så är kurs häftet här kom fram och titta igenom.

Saldobesked från Fonus lyder att den årliga räntan är på 4%. Längre fram i vår väntar en travdag på Jägersro, mer info kommer senare. Lars Klinthäll en av IT-killarna berättade om starten av ny data/mob/plattakurs blir den 2 mars och att den kommer att vara på "Träffpunkt lindens" lokaler precis som förut. Hjälp med mobil eller annat dataproblem är fortfarande varannan jämn vecka på tisdagar kl 13-15 som gäller. Lars berättade också att en ny hemsida gällande PRO s egen hemsida är på gång kommer under året. Han avslutade med att säga alla är hjärtligt välkomna till it-träffarna och vi är alltid på plats. Att: PRO s budget ligger på plus om än så litet men det är de som räknas menar vår kassör Kurt Aronsson och ett bra uppsving på lottköp också en säker inkomst till föreningen bra insats.

Nytt år och nya insatser, de gäller sittgympa som Sonja Petäjä håller i med start den 27/1 kl.12,30, läscirkeln startar samma dag kl. 13,45 med Kurt o Inga som håller i den. Sånggruppen kommer igång den 22/1 kl. 16.00 och blir varannan onsdag, ledare blir Ulla Aronsson. ( Nu i år fyller denna sånggrupp 40 år).

Upprop: Intresserade av att arbeta i valberedningen? Slå en pling till Gunilla Bengtsson eller Solveig Andersson. Sista delpunkten under punkt 8 blir: Britta, ansvarig för träffpunkt Linden hon talar om att fler frivilliga händer behövs och låter en anmälningslista för detta ändamål gå runt bland pensionärerna. Det behövs alltid flera funktionärer, om alla hjälps åt blir det ju bättre. Hon avslutade med att berätta att det har varit 366 träffar och 3800 besökande under året på träffpunkt Linden, bra jobbat.

Sist ut under p 8 är Jan Tidblad som informerar om årsmötet som Vittsjö teaterförening har i februari och att de fyller/firar 50 år. Det hela firas med lite extra, välkomna till ett festligt tillfälle på årsmötet i februari.

Dagens parentation för avlidna PRO medlemmar håller Calle Adolfsson i, fd präst i Vittsjö församling, en väl så känd person för oss Vittsjö bor. Han pratade om "ljuset som lyser i mörkret" och saknad, kärlek,tacksamhet, samtidigt så tänder Ingrid Johansson ljus och Calle präst pratar lite om var och en som hänt under deras verksamma liv. Han avslutar det hela med en bön.

Nu blir det kaffe med dopp till alla och sorlet stiger snabbt upp till taket, Sivard tar till orda igen, nu blir det lottdragning på inträdesbiljetten någon lycklig blir dagens vinnare. Fortsätter med att säga ett stort tack till dagens kaffevärdar de har verkligen gjort ett bra jobb (goda mackor). De får en varm applåd av oss, de e dom värda allihop. Men nu så blir det litta musikunderhållning.

Dagens underhållare är Arne Persson allmänt känd som Arne grus tror nog att de flesta vet vem han är. Med gitarr på magen så börjas det med en låt som heter "Ensam jag är" fortsätter sedan med "Krama ditt barn", Österlen, Du e de finaste jag vet,Trubbel osv med några till kända melodier för att till slut avsluta med låten "Min stora dag" Tack får en fin musikstund, du får en bukett blommor och en varm applåd och till sist så avslutar Sivard med att säga så får du äran att ta första tonen till nationalsången. o de klarade han galant. En eftermiddag har gått o detta månadsmöte är nu slut. Men vi ses nästa månad igen, tack för idag.