VITTSJÖ, BJÄRNUM. I samband med oro och rädsla har vi människor en förmåga att bli okritiska. Som nu när rapporteringen om Corona sprider sig världen över följer ryktesspridningen i dess fotspår. Tyvärr finns det oseriösa organisationer som drar nyttan av situationen. Desinformation är "avsiktligt falsk eller vilseledande information som sprids på ett planerat sätt i syfte att nå en viss målgrupp".
Du har säkert hört försvarsminister Peter Hultqvist varna för detta. Genom nätet finns världen i våra hem idag.

En god regel är att se var kommer informationen från, ex. Myndighet eller annan trovärdig källa. 
Att ifrågasätta den info som sprids på våra sociala media, -”är detta verkligen rimligt”. 

Vi på Portalen försöker bidrar till att du snabbt skall nå relevant information genom att på vår startsida erbjuda åtkomst till MSB appen ”KRISINFORMATION”. På denna sida läggs kontinuerligt under ”Aktuell och bekräftad upp information om bland annat Corona-viruset” myndighetsinformation upp.

Andra säkra informationskanaler är naturligtvis våra stora tidningar samt SVT.
En bra sammanställning över information ges även på sidan Omni.se

Var försiktig vad gäller information kopplat till Corona-virus som ges på annat sätt, till exempel via mail. Enligt tidningen ”PC för Alla” har det noterats ett antal sidor som är behäftade med virus som kan skada din dator. Gå inte in på dessa sidor, kasta mailet.

Noterar du något får du gärna Tipsa vår redaktion. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Varje månad noterar www.vittsjobjarnum.nu mellan 35 - 40 000 besök.