VITTSJÖ. Flera lag inom damallsvenskan har redan ansökt om ersättning från staten för att permittera spelare och ledare inom klubbarna. Göteborg/Kopparberg samt Linköping har redan ansökt om stöd. Erika Nilsson Vittsjös sportchef är beredd att göra detsamma. De som man kan få ersättnig för ska vara fackligt anslutna till Unionen, ett krux i det hela är att de flesta spelarna är anslutna till Spelarföreningen.

Mycket är fortfarande osäkert i detta ärende, det förekommer olika uppfattningar om vilka som ska omfattas, klart är, än så länge, att det är medlemsskap i Unionen som är grunden för ersättning i detta läge.

Biljettintäkterna vid matcher är en viktig inkomstkälla för klubbarna, de största pengarna kommer dock från sponsorerna men så länge det inte kan spelas några matcher så får de inte heller så mycket reklam för sina pengar. En annan aspekt på detta är att många företag är också drabbade av denna pamdemi.

Det är viktigt att vi alla, trogen publik, stolta sponsorer och entusiastik 300-klubb fortsätter med sitt/vårt stöd. Vi ser fram emot bättre tider!