HÄSTBERGA. Nu äntligen så skiner solen, visst det är inte varmt men ändå, en liten tur med bil till ett ställe som slumrar kan ju passa bra.

När vi kommer fram så är vägbommen satt åt sidan och jag tänker nu så har de börjat att återställa ett område där Skåneleden trafikeras rejält några månader om året. Vi traskar framåt men ojdå ett stort träd ligger tvärs över, äsch man kan kliva över eller gå runt, sagt och gjort. En underbar plats och fåglarna kvittrar och säger nu är det vår? Kvittrar gör det i alla fall men vinden och skuggan är kall. Nu när vi kommer närmre så hör man att det forsar fram med bra hastighet och de är ju klart så mycket som det har regnat så har verkligen vattenförråden i naturen fyllts på till bredden. Och tänk om...

Eftersom det har varit ett kraftverk med vattenmagasin här för längesedan (åren har runnit iväg) så står resterna kvar av detta sedan november 2010, jag trodde i min enfald att det antingen rivits jämnt med marken eller så var det renoverat, men icke sa nicke intetdera. Hela bilden av det som en gång varit kraftverk men också det före detta boningshus som står intill ser faktiskt riktigt bedrövligt ut.

Ibland så kan man undra om de som styr och ställer har tappat fotfästet totalt. En bit av vår härliga Skåne natur som alla människor har fri tillgång till, kunde kanske varit lite mer tilldragande nu när vi närmare oss våren med stormsteg. Allt måste inte dras i långbänk, önskar bättre samarbete lite bättre med de berörda parterna, för vattenmagasin behöver vi nog fortfarande i framtiden? Men jag förutsätter att projektering av byggena de är på gång, för här är det massor med vatten i stark rörelse.