Vittsjö tappade oturligt en ”pinne” mot Rosengård

MALMÖ. Så var det äntligen dags för den Damallsvenska fotbollen att dra igång. Vittsjö inleder med att på bortaplan möta regerande svenska Mästarna, Rosengård. På grund av rådande pandemi spelades matchen helt utan publik.

Vittsjö startar matchen med formationen 4-4-2 och med endast fyra spelare på bänken. Rosengård ställer upp med en något mer offensiv laguppställning 3-5-2 men med hela sju spelare som avbytare. Det lilla antalet avbytare för Vittsjö är naturligtivs ett problem.

Svenska Mästarna Rosengård inleder matchen starkt och i den 10 minuten har Rosengårds Jessica Samuelsson ett skott strax utanför Vittsjömålet. Rosengård fortsätter att ligga på och skapar sin andra hörna i 11 minuten. Strax efter har Sanne Troelsgaard ett skott i målställningen. Minuten senare skjuter Michelle De Jongh ett skott strax utanför Malmömålet. Clara Markstedt följer två minuter senare upp med avslut på mål. Sabrina D’Angelo storspelar i Vittsjömålet och räddar gång på gång. I 42 minuten har Clara Markstedt ett rungande skott i Rosengård målställning. Strax senare följer Nellie Persson upp med skott strax utanför Malmömålet. Halvleken slutar 0-0, och kan summeras som mycket starkt jobbat av Vittsjöförsvaret som visar samma klass som i fjol.

Andra halvlek är igång. Rosengård fortsätter sin offensiv. Hemmalaget gör byte genom att Sofie Svava går ut och ersätts av Johanna Rytting Kaneryd. Rosengård fortsätter offensivt, skapar hörna i 60 minuten. Vittsjö har så här långt i halvleken inte lyckats skapat någon speciellt farlig situation mot Malmömålet. Nyinhoppade Ryttling får till ett avslut strax utanför Angelo i Vittsjömålet. Rosengård pressar hårt men Vittsjös försvar storspelar. I 70 minuten går Ebba Hed ut och in kommer Paulina Nyström. Rosengårds press är stor med bland annat skott mot mål som räddas av Sabrina D’Angelo. Rosengård gör sitt andra byte i 73 minuten, in kommer Caroline Seger o ut går Hanna Bennison. Rosengård verkar desperata, Jelena Cankovic får gult kort i 81 minuten. Tyvärr skapar Vittsjö i 83 minuten ett självmål vilket innebär att Rosengård snöpligt tar ledningen. I slutminuten kommer Malin Winberg in ut går Emma Pennsäter. I matchens sista minut drar Kajsa Lind på sig en varning. Matchen slutar 1-0 till Rosengård.

Trots missad poäng en enastående insats av Vittsjölaget i en match där man utan publik visade sin klass fullt i nivå med det vi såg under fjolåret. Lite otur att det inte blev tredje raka oavgjorda matchen mot Rosengård. Men så är det ibland, laget verkar mycket lovande.

Nu ser vi fram mot nästa match där Linköping kommer till Idrottsparken den 5;e juli.