Vittsjö förlorade hemmapremiären

VITTSJÖ. Linköping vann matchen med 2-1 och var inledningsvis det något bättre laget i en match som senare blev jämn. Hemmalaget hade flera chanser till vinst men inte riktig turen på sin sida. Vittsjös försvar fortsätter att vara mycket stabilt.

Stundtals vräkte regnet ner

Det var Linköping som tog kommando från start. Detta visades sig bland annat genom att laget in första 20 minuterna skapade fyra hörnor och tre avslut mot mål. Därefter hade Vittsjö arbetat sig in i matchen som övergick till att bli jämn.

Vittsjö tar ledning genom Clara Markstedt

I den 39 minuten slog Lisa Klinga en fin boll där Clara Markstedt vackert nickade in ledningsmålet för Vittsjö. Lagen gick till halvtidsvila med ledning 1-0 för Vittsjö.

Hemmalaget startade andra halvleken övertygande och radade upp flera skott mot Linköpingsmålet. Lite oväntat kom därför reduceringen till 1-1 genom Orji Ebere.

Linköping reducerar till 1-1

Boll precis utanför Linköpingsmålet

Samtidigt som regnet avtog och solen tittade fram fortsatte Vittsjö med fyra farliga avslut mot Linköpingsmålet där Michelle De Jongh stod för tre och Ebba Hed för ett inom loppet av drygt fem minuter. I den 73 minuten är det i stället Linköping som tar ledningen genom Frida Leonhardsen Maanum.

Via överliggaren och ut....

Vittsjö kämpar och Lisa Klinga skjuter i överliggaren och ut i den 85 minuten. Ett skott värt ett bättre öde. Matchen slutar med vinst för Linköping med 2-1.