VITTSJÖ. Igår stod det klart att amerikanskan Heather Williams skrivit på för Vittsjö GIK för innevarande säsong. Flera andra klubbar har varit ute efter hennes underskrift.

Heather Williams imponerade under fjolåret i Örebro där hon bland annat stod för åtta mål. Ett av dessa mål gjorde hon på Vittsjö. Därmed har 28-åriga Heather redan visat att hon kan göra många mål. Hon har spelat fotboll i Sverige sedan 2015. Som nyckelspelare i fjol var hon med i 21 av Örebros matcher. Tidigare finns lag som elitettan-lagen Holmalunds IF (Alingsås) och Lidköpings FK på listan. Heather är en fysiskt stark spelare som även kan vara tuff, detta visar fjolårets fyra gula kort.

Klubbens sportchef Magnus Sångberg berättar att de tidigt hade Heather ”på radarn” men våra försök till värvning av henne till laget drog ut på tiden. Jag vet att flera andra klubbar har varit ute efter hennes underskrift. Nu var det mer slumpen som gjorde att jag provade ringa henne igen i förra veckan och -ja, nu är hon här och det är vi riktigt glada över, säger Margnus Sångberg.

Heather Williams berättar att hon hade lite koll på Vittsjö sedan innan, några av fjolårets spelare har jag träffat tidigare. Den fina atmosfären i laget och runt detta kände jag också till. Nu ser jag fram emot att utvecklas som spelare i mitt nya lag. Jag hoppas även kunna bidra till att laget kan skapa många poäng framöver. Vad jag förstår är min plats som forward och det ser jag fram emot. -Ser du dig som en ”målgörare”, du gjorde åtta mål för Örebro i fjol. Ödmjukt svarar Heather, -visst men det var laget som stod för dessa mål.
Jag kom till Vittsjö idag så dagens träning får jag naturligtvis hoppa över men på onsdag är jag med i träningen för första gången.

...träning trots ösregn....

Magnus berättar att ännu återstår en del pappersexercis innan Heather är helt klar för spel i laget. Vi hoppas naturligtvis att det skall kunna ske så fort som möjligt, avslutar en nöjd Magnus Sångberg.

Thomas Mårtensson, tränare är glad över att Heather Williams anslutit till laget. Hon gjorde väldigt bra ifrån sig i fjol i Örebro, trots att det var hennes första år i damallsvenskan. Även om det är svårt just nu hoppas jag laget kan förstärkas med ytterligare en forward och en allround-spelare. Då är vi på det antal som behövs under den intensiva säsongen som vi har framför oss, avslutar Thomas.