Vittsjö missade poäng mot Djurgården

STOCKHOLM. På ett soligt och anrikt, Stockholms stadion, utan publik, välkomnades Vittsjö till den fjärde omgången i årets damallsvenska serie. Djurgården vann matchen med 2-1.

Williams gör en fin insats

Matchen inleds som väntat jämnt mellan två lag som båda just nu står på ett poäng. Redan i den fjärde minuten har Nellie Persson skott i målställning, värt ett bättre öde. Lite oväntat tar hemmalaget ledningen i den 14 minuten genom Olivia Skoog. Genom målet har Djurgården skapat självförtroende, Vittsjö har problem att få igång sitt spel.
I 29 minuten har Djurgården ett skott i ribban. Vittsjös anfallsspel fungerar inte alls så här långt, laget skapar inga målchanser. Djurgården växer ju mer matchen går. Ebba Wieder lägger en bra hörna som nickas ut. Sandra Adolfsson räddar farligt läge med Olivia Skoog till hörna i 43 minuten.

Efter en minuts tilläggstid går lagen till vila. Det syns att Vittsjö saknar sina vassa forwards, Tove, Klara och Ebba.

Tio minuter in i andra halvlek kvitterar Michelle De Jongh.

Michelle De Jongh kvitterar

Målet skapar energi för Vittsjö. Sandra Adolfsson får en smäll och har ont i sitt knä men fortsätter spelet. Matchen står och väger med viss fördel för Vittsjö, båda lagen chansar en hel. Johanna Andersson har ett vasst skott på mål. Djurgården gör byte där Hannah Wilkingson kommer in. Wilkingson gör förarbetet till Djurgårdens 2-1, som därmed punkterar matchen. Ett slitet Vittsjö gör i 86 minuten sitt första byte, Emma Pennsäter går ut och in kommer Ebba Hed.

Nästa omgång, den 5;e spelas för Vittsjö på hemmaplan nu på söndag, detta mot Piteå.