VITTSJÖ. I kväll möter Vittsjö damallsvenska fotbollslag IK Uppsala på Idrottsparken. Hemmalaget har haft det rejält motigt med tyvärr flera skador redan under de sex första spelomgångarna.

Vittsjö har så här lång endast en poäng, detta från den oavgjorda matchen mot Kristianstad. I bagaget ligger fem förluster. För Uppsala kan noteras sju poäng, vinst mot Djurgården och Umeå samt oavgjort mot Växjö.

På tisdagskvällen var laget samlat för att finslipa inför den viktiga matchen.

På plats denna soliga kväll fanns även två skadade spelare, Tove Almqvist och Sabrina D’Angelo. Tove berättade att hon är lovad operation av sitt knä nu under augusti. Jag känner inga smärtor och kan därför hålla igång med träningen så här långt.

Samma var det för Sabrina som i hög fart sprang ett varv runt gräsplanen.

Efter träningen tar vi ställning till om Mie Leth Jans kan vara aktuell för spel mot Uppsala, berättade tränare Thomas Mårtensson.

Båda senaste nyförvärven, målvakten Anke Preuss och forwarden Emely Gielink fanns med på planen. Det syntes tydligt att de redan är inne i sin nya lagmiljö.

 

Emely som är ganska lång är säkert en tillgång i kommande fasta situationer. Hon visade under träningen även lite av sin snabbhet, skall bli intressant att följa henne på planen.

 

 

 

 

Anke tränade under Ulf Jacobssons ledning tillsammans med Shannon Lynn. Även här ser det tryggt ut.

 

 

 

 

 

 

Trots hotande regn är det ikväll det gäller för Vittsjö att ta en efterlängtad seger. Laget behöver börja klättringen i tabellen, resurser och vilja finns i laget och i ledningen.

Matchen startar klockan 18.30 och sänds på TV. (Klicka)