VITTSJÖ. Det är sensommar och dagarna blir kortare, visst kunde man vart lite mera alert med att feja både inne och ute, men. När solen skiner så underbart, näe då måste man ju passa på o ta vara på på den goa värmen. Det är ju inte var dag som solen skiner?

Hos mej och kanske hos flera andra har de vatt si/så och det är ju bra för knopp och själ, för visst behöver vi lite värme och glädje i nuet. Och när de gråa molnen dyker fram så är det ju himla tråkigt varför skall man då städa. Enklare att ta fram en bok, handarbete eller nåt annat då. O fönstren nej dom kan vänta lite till.

Men med posten idag så kom brevet, ingen nyhet precis det anländer ju varje år vid samma tid för mig iallafall, vilken tur att det finns någon som kallar när det är dags för den årliga besiktningen av ens kära ägodel, nämligen bilen, min lilla bil. Idag finns det möjlighet att boka en tid vart man vill, finns andra aktörer också idag som besiktar ens bil. Bokning görs hemifrån på ett sätt som passar mej, man får välja tid och dag själv och allt är frid o fröjd. En service som passar många säkert inte bara mig, samtidigt som jag då har möjlighet att städa bilen innan och tvätta den. Helt enkelt klar för besiktning. 

Allt för att underlätta för killarna som kontrollerar att bilen är körduglig och trafiksäker. Vissa små kontroll/ projekt kan du ju fixa till själv exempel: kolla lampor, vindrutetorkare, och mönsterdjup på däck osv. För visst sjutton är det roligare att bilen blir godkänd och man kan köra den ett år till och att besiktnings killarna kan utföra ett väl så viktigt arbete. Pappret som jag då får och håller i min hand säger klart godkänd detta året också, känslan som infinner sig då är ju helt obetalbar och en härlig känsla infinner sig, dagen ä räddad.


Tack o hej för i år