Vittsjö tog blytung seger över Linköping, två mål av Mie Leth Jans

LINKÖPING. På ett lite regnigt, kallt och blåsigt Linköping Arena möts Vittsjö och hemmalaget Linköping FC. Vittsjö vinner med 2-1.

De tio första minuterna inleds som avvaktande spel från båda lagen. Vittsjö tar därefter ett litet grepp över spelet. Halvlekens vassaste chans kommer dock för Linköping genom Rachel Hill i 30 minuten. Shannon Lynn gör en strålande räddning. Första halvlek slutar mållös.

Mie Leth Jans

Linköping inleder andra halvlek lite mer beslutsamt och skapar ett spelövertag. Vittsjö tar dock ledningen genom Mie Leth Jans som skjuter en riktigt avancerad loop helt otagbar för Linköpingsmålvakten Kajsa Andersson.

Linköping försöker att öka trycket men Vittsjös försvar står bra emot. Matchen fortsätter att vara jämn. Markstedt görs ner i straffområde men domaren väljer att fria. I den 75 minuten gör Vittsjö två byten, ut går Emma Pennsäter och Emily Gielnik och in kommer Ebba Hed och Malin Winberg.
I den 84 minuten kvitterar Linköping genom Ebere Orji, detta efter vad verkar missförstånd i Vittsjöförsvaret. Minuten senare är Rebecka Quinn sånär att återta ledningen genom ett skott strax utanför Kajsa Anderssons högerstolpe. Efter en hörna satsar Mie Leth Jans allt och nickar in segermålet på tilläggstid. Vittsjö vinner rättvist matchen med 2-1.

Nu väntar två veckors uppehåll för att därefter bjuda på en hemmamatch. Den 27 september kommer Djurgården på besök vid Idrottsparken.