Dagar och månader går, det är inget som står stilla inte tiden och inte vi heller, med andra ord det finns många olika aktiviteter på gång i Vittsjö. Så kom med och och dela med dig av glädje, sorg eller varför inte berätta en historia som man kan få lov att skratta till/åt.

Vilken härlig samling av och för pensionärer i Vittsjö, en fortsatt träff vana från i våras och genom hela sommaren. Så har ett antal pensionärer träffas varannan onsdag eftermiddag för en gemensam stund där prat, skratt och lite nyheter kan ventileras. Sommaren lider mot sitt slut och det blir ju lite kyligare med litta blåst och kalla vindar. Då är det himla bra/tur att man kan vara inomhus i värme och skön atmosfär, var då? kanske många undrar jo i det blå huset där Vittsjö Pizzerian finns. Ett härligt bemötande och gott om plats förgyller denna onsdags eftermiddag. Där det dukas upp go kaffefika och man kunde även beställa pizza bitar, lagom bara så där med den goa sallad till. Bästa av allt god service och billig fika och det smakade ljuvligt gott. Det tyckte många av oss som var där. Så hädanefter så träffs alla som vill här på Vittsjö Pizzeria varje onsdag med start kl 14.00, välkomna! säger Jadranka med personal. Nästa sammankomst och tillfälle för pensionärerna och som jag ska skriva om är ju sittgympan som har varit igång ett antal år nere på byns "träffpunkt linden" men som nu har bytt lokal. Sittgympans ledare Sonja Petäjä har hittat en ny lokal att vara i så länge som cov-19 och förbudet håller i. En väl så fin och rymlig lokal för ändamålet, skönt med personer som kan ta egna initiativ, bra jobbat plats godsmagasinet nästan mitt i byn.

Varje måndags eftermiddag med start för sittgympa kl 12.45 -13.30 är alla välkomna ner till godsmagasinet för att utföra sin viktiga/veckans aktivitet för kropp och själ. Med plats för flera och där ett väl så viktig möte inom det sociala kan få lov att finnas, det spelar roll och som man mår bra av. Naturligtvis så håller man avståndet här också. Idag är det en vän ( cov-19) som vi har lärt oss att slå följe med. Men med skön musik så kommer det hela igång och med en van ledare så kan gympatimmen starta, vi sträcker på oss och håller ut en hand och fot och vi är i gång allt kan ta sin början. Vi ses nästa måndag. Nästa sammankomst är ju också en rörelse som startade för många år sen och den går genom VGIK s regi alltså "Wilma flickorna" som lever kvar ännu, fast i lite annorlunda rörelsemoment.

Många aktiviteter finns att välja mellan det är bara att sig ur soffan som jag brukar säga det finns nåt till alla som vill röra på sig. Att investera i sig själv nu kan ju längre fram i livet komma att bli nästan hundra procent bättre. Vad jag menar är att det som utförs nu kan ju bara bli bättre och att lägga en knappa timme eller två i veckan är en bra livskvalite som man kan ha nytta av. All kroppsrörelse är skön när den är gjord och framför allt känns ju himla bra. Så varje vecka på onsdagskvällar så är det lättgympa nere på godsmagasinet med start kl 1830. Alla intresserade är välkomna.

Så visst händer det något i vår lilla by och detta här är nog bara en liten del av utbudet som alla kan ta till sig. Ses nästa vecka och här kan det också få plats för många fler som vågar, kan och vill. Ses kanske i nästa vecka eller ute på byn.