VITTSJÖ. Det som flera befarat har tyvärr hänt. I skogarna runt Vittsjö och Bjärnum har vildsvinsstammen ökat märkbart de senare åren. Djuren verkar även bli mer o mer vana vid bilar och människor och noteras ofta under nätterna mycket nära bebyggelsen.

Nu har Västanskogen haft besök och på flera platser kan man se djurens framfart. Även Vittsjö Idrottspark fick påhälsning den gångna natten. Mats Andersson, vaktmästare för anläggningen blir naturligtvis förtvivlad vid åsynen när han kommer på morgonen.

-De har nog startat på träningsplanen som är illa skadad, för att sedan gå in på A-planen. Även här har de bökat runt riktigt ordentligt men de har nog blivit störda. Jag bedömer att halva A-planen är uppbökad, säger Mats.

Det viktigaste är att få ordning på A-planen. Jag tror att det går att lägga igen skadorna om man är tillräckligt många personer. Själv provade jag att med foten välta tillbaka de uppbökade tuvorna och det verkar fungera, men tar tid. -Så nu hoppas jag styrelsen snabbt budar så många det bara går att få fatt på för att hjälpa till, fortsätter Mats. Vi måste fixa allt idag. När detta är klart har Björn o jag pratat om att ge lite extra gödning och sedan vattna och köra hela planen med vår vält.
Om bara vädret är på vår sida tror jag vi har en chans att få planen spelbar till den 18:e då Piteå kommer, avslutar Mats Andersson.

Du får gärna skriva att det är lämpligt att ta med stövlar eller grova skor och gärna en hård räfsa eller skyffel, tillägger Mats.

Vildsvinen drar sig närmare bebyggelsen

 De lever i grupper förökar sig snabbt och orsakar därmed stora skador

 Med det långa och starka trynet vänder de snabbt en gräsmatta