VITTSJÖ. Med knappt två veckor kvar till mötet med Piteå på Vittsjö Idrottspark är det just nu enbart vädret som kan orsaka problem för spel på hemmaplan.

På vissa ställen växer gräset genom plantäckningen

Naturligtvis finns plantäckningen på plats sedan flera veckor. Nätterna den senaste tiden har bjudit på flera minusgrader och även om solen sedan visat sig under eftermiddagen känns det lite oroligt, berättar Mats Andersson, vaktmästare på Vittsjö Idrottspark.

Björn o jag gör allt för att premiärmatchen den 18 april skall kunna spelas här. Men vi kan inte påverka vädret och temperaturen. Tyvärr tycker jag att tillväxten av gräset just nu är för långsam, säkert beroende på de kalla nätterna, säger Mats.

Tanken är att under vecka 15, på tisdagen eller onsdagen skall fotbollsförbundet tillsammans med Björn o mej ta prover och bedöma om planen kan vara spelbar den 18 april, fortsätter Mats.

Jag följer varje dag bland annat SMHI prognos för att se hur vädret den närmaste tiden kommer att bli. Just nu är deras prognos inte helt bra för oss, de pratar om snö under kommande vecka, avslutar Mats Andersson.

Tidigare år har Vittsjö flera gånger inlett damallsvenska premiären på bortaplan och då har vaktmästarna fått en eller två veckor extra för att få planen spelbar. Men visst har det även hänt att hemmapremiären har fått spelas på Österås på grund av vädret.

Som reservarena har Vittsjö Österås, som ligger cirka 80 meter lägre än A-planen i Vittsjö. Detta innebär naturligtvis ett lite mildare klimat och därmed gynnsammare tillväxt för gräset.