BJÄRNUM. Trots att det var årets första riktiga dag med högsommarvärme hade cirka fyrtio PRO medlemmar tagit sig till Bygdegården i Bjärnum för vårens sista möte.

 Wizex Tommy från Osby gästade PRO Bjärnum när dom höll våravslutning

PRO:s ordförande Maj Inger Eklöv hälsade välkommen till Våravslutningen 2022

Frida Linder-Modèn informerade om Energicenter Bjärnum på våravslutningen i PRO

Frida Linder-Modén från Energicenter var inbjuden för att berätta lite om gymmet i Bjärnum. Måndag, onsdag och fredag finns pass som är anpassade för seniorer. Hon påpekade också vikten av att motionera även som lite äldre. Rabattkuponger delades ut som gav fritt inträde till gymmet under två veckor.

Tommy Karlsson bjöd på örongodis av musik och många trevliga minnen från sin tid i Wizex

Huvudpersonen för dagen får nog anses vara Tommy Karlsson från dansbandet Wizex. Han berättade dock att de numera inte spelade för dansande publik utan endast sittande. Den 10 september spelar Wizex på Medborgarhuset i Vittsjö kl. 17.00.

Mellan sitt spelande på gitarr och sax berättade Tommy en del anekdoter från sitt liv som dansbands musiker. Bland annat berättade han hur dom kört ifrån Kikki Danielsson på en mack. Två av killarna kände att de behövde lätta på trycket och gick ur bussen för att uträtta sina behov. Dock uppfattade de inte att även Kikki lämnat bussen. Hon kände nog att hon ville kissa på ett lite annat ställe än killarna, och följaktigt gått åt ett annat håll. När killarna var klara så åkte bussen och Kikki var kvar. Tursamt nog kom en tidningsbärare som hon kunde lifta med och på så sätt kom ifatt bussen.

En mycket blandad repertoar bjöds de närvarande på då Tommy växlade mellan sång till gitarr och saxofonspel. Då han framförde ”I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut” stämde publiken spontant ut i en allsång. Elvis klassikern ”How Great Thou Art” framfördes på sax. Då den spelades på saxofon kan det faktiskt lika gärna vara det svenska originalet som framfördes. Carl Boberg skrev ”O Store Gud” redan 1885 och verket har sedan spridit sig över alla kontinenter och anses vara den mest spelade lovsången i världen. Lite roligt att en riksdagsledamot och predikant från Mönsterås skrivit denna mycket välkända klassiker.

Maj Inger Eklöv överräckte en present till Tommy Karlsson som tack för trevligt uppträdande

Ordförande May-Inger Eklöv påminde om bussresan den 9 augusti som bland annat går till Johannamuseet, Svaneholms slott och Vellingeblomman.

 Inte nog med att Tommy ledde eftermiddagens allsång han såg även till så att alla sjöng med i vår fina nationalsång som avslutning på en fin eftermiddag i PRO:s regi.

Mötet avslutades sedvanligt med Nationalsången och deltagarna önskades en glad sommar.