Vittsjö tog tre poäng i svår match mot Örebro. Katrina Gorry gör sitt första mål i Vittsjötröjan

ÖREBRO. Så var det under söndagen dags för den 10:e omgången (av 26) i damallsvenskan för Vittsjös del. Denna gång en match på Berhns Arena mot hemmalaget Örebro. Efter en tuff match med stor bolldominans för Vittsjö matchens enda mål i 87 minuten. Katrina Gorry gör fantastiskt vackert mål, som ger laget tre ytterligare poäng.

Katrina Gorry säkrade tre poäng genom enastående vackert mål

Det märks redan från start att det är två jämnstarka lag som möts, båda dessutom farliga i sina omställningar/ kontringar. Efter 10 spelade minuter ser Vittsjös lag stabilt ut. Vittsjös fjärde hörna efter kvarten spelad. Jättechans för Clara Markstedt i 17 minuten, men får inte riktigt träff på bollen. Vittsjö spelar konstruktivt och har press mot Örebro. Jutta Rantala skjuter vass frispark tre meter från straffområde, målvakten räddar. Julia Tunturi gör en mycket fin insats i Vittsjös försvar. Efter halvtimmen spelad har Vittsjö tagit över mer av spelet. Katrina Gorry skjuter på distans men bollen stryker strax över. Örebro har kommit tillbaka i matchen och skapar två farliga tillfällen. Stolpen räddar Örebro i den 40 minuten efter Jutta Rantalas skott, -så nära mål för Vittsjö. Linda Sällström nära ledningsmål för Vittsjö efter fint inlägg från Lisa Klinga i slutminuten. Första halvlek slutar mållös.

Andra halvlek fortsätter som en jämn match. Det är dock Vittsjö som bibehåller bollinnehavet och skapar de farliga chanserna. Örebros målvakt räddar sitt lag flera gånger. Sarah Stratigakis mycket nära ledningsmål. Efter 10 spelade minuter återigen Vittsjö nära att göra mål. Vittsjö har vittring på ledningen i matchen. Katrina Gorry och Clara Markstedt hittar varandra mer och mer. Kvarten in i andra halvlek är det väldigt mycket Vittsjö, men ännu inga mål. Örebro kommer tillbaka in i matchen efter 65 spelade minuter. I 71 minuten har Clara Markstedt nästan öppet mål men skjuter tyvärr bollen utanför Örebros vänstra stolpe. Vittsjö gör byte, Linda Sällström går ut, Moa Karlsson kommer in. Vittsjös tidigare stora bolldominans har tappat i styrka. Det rättvisa målet kommer äntligen i den 87 minuten, Katrina Gorry visar sin klass och sätter bollen hårt i höger kryss, helt otagbart för Örebromålvakten. Moa Karlsson hade fint läge i slutminuten. Efter två minuters tillägg blåser domaren av matchen som slutar 1-0 till Vittsjö.

Nästa match spelas hemma på Idrottsparken söndagen den 29 maj då mot nykomlingen Brommapojkarna. Vittsjölaget behöver stöd från en stor publik för att fortsätta sin segersvit.