VITTSJÖ. Vittsjö Bjärnum teaterförening erbjöd alla teatersugna på familjeföreställning "Tre små grisar" Vittsjödagen den 18 juni 2022.

Dramapedagog Eva Skantze

Strax före kl 11 började barn och vuxna strömma till perrongen på Raka spåret. Perfekt med ramp för alla med barnvagn. Färgglada skynken och tyger kantade räcket. Förväntansfull publik slog sig ner på golv täckt av tyger och på stolar. Alla hälsades hjärtligt välkomna av Kristine Karlström.

Dramapedagog Eva Skantze trollband barn och vuxna med folksagan "Tre små grisar". Eva inledde med sång tillsammans med publiken. Hon berättade sagan med inlevelse samt gestaltade grisarna genom att sätta en grismössa på huvudet.

Sagolek efter att Evaberättade sagan "Vi vill vara grisar"

Den lismande vargen förstärktes med en vargmössa. Barnen fick hjälpa till att yla som vargen när bror Duktig lyckades överlista vargen så att han föll ner genom skorstenen och hamnade i kitteln med kokande vatten.

....Och vi vill vara vargar

Efter berättelsen var det dags med sagolek. Barn och vuxna fick välja roller. Gris eller vargmössa. Tre bord med skynke över förvandlades till grisarnas hus. Spännande lek som engagerade såväl barn som vuxna.

Bror Duktig har byggt ett hus av sten

Teaterföreningen hälsade barn och vuxna välkomna till höstens föreställningar och delade ut flyers med höstens program.

Efter förställningen fortsatte glada barn och vuxna ut till andra begivenheter i det strålande solskenet.