FARSTORP. Efter två års inaktivitet kommer Vägkyrkan i Farstorp att aktiveras efter midsommar. Promotor är prästen emeritus Staffan Örneskans som varit ledande för vägkyrkan då han har goda kontakter även horisontalt. Även i år är det samling i kyrkan för konsert och därefter kyrkfika i församlingshemmet. Vägkyrkan i Farstorp startade år 1990.

Här i denna kyrka blir det Vägkyrka.

Även i år blir det företrädesvis förmågor inom närområdet som medverkar. Flera av dessa var även tidigare medverkande under flera år.

Det är besöksantalet från tidigare år som avgör populariteten och då blir de inbjudna att åter medverka. Men det är inte enbart att söka underhållare i kyrkan utan det måste finnas personal i både kyrka och församlingshemmet som tar hand om besökarna. Även lilla men aktiva byn Farstorp drabbas av stigande ålder av befolkningen.

- Vi har lyckats samla ett 20-tal intresserade som ansvarar för gästernas välbefinnande även vid kyrkkaffe i församlingshemmet säger Staffan Andersson.

Vägkyrkan i Farstorp är en av de få kyrkor i norra Skåne som arrangerar denna sommaraktivitet då flera andra kyrkor ställt in dessa program.

Bertil Thorsson, Staffan Örneskans och Staffan Andersson under fredsduvan har organiserat Vägkyrkan.

Samtliga samlingar i Vägkyrkan börjar klockan 14 utom den 2 juli. Vägkyrkan i Farstorp börjar måndag den 27 juni då 95 årige Ragnar Carlsson samt Anders Lennartsson och Jonas Lennartsson underhåller med sång och musik.
Tisdag den 27 kommer Börje och Lars Färm och Rune Lindkrantz som spelar och sjunger. Britt Nilsson, Billesholm sjunger och spelar den 29:e. Torsdag den 30:e kommer Bygdespelarna från Vittsjö samt Arne Lindeberg, Mellbystrand och Nils-Erik Palm, Markaryd att sjunga och spela på flera instrument. Fredag den 1 juli kommer Paul Skoog att sjunga sånger från Furuboda. Lördag de 2 juli klockan 18 kommer doktor Gladers och Rune Lindqvist med flera att svara för lördagskvällens underhållning.

Måndag de 4 juli blir det sång och musik av Elin Olsson och Birgitta Hängsel. Sången och musiken fortsätter den 5 med Bror Lundh och Rune Lindqvist. Den 6 blir det sång och musik av Sam Larsson och Mats Lunnergård. -Svänggänget från Kristianstad med fem medverkande sjunger och spelar den 7 juli och Vägkyrkans program avslutas fredag den 8 juli då Dan-Inge Olsson från Sösdala med kvartett sjunger och spelar: ”Tack för musiken”.

I församlingshemmet finns flera utställningar som kan beses.