VITTSJÖ. Äntligen så visar sig Vittsjö med omnejd från en strålande sida med värme, sval bris som lyfter vår svenska flagga uppåt. Blått e flott finns en ramsa som passar bra in idag när det är midsommarafton med strålande sol och lagom med vind. Sen ett antal år tillbaka så infinner sig midsommarafton nån gång mellan den 19-25 juni, förr var det den 23 juni. Ett annat namn för midsommarafton är Johannesafton, vårt grannland Danmark där firar de Johannesafton med brasa fortfarande, (deras tradition).

Vår vackra flagga mot en blå himmel värd att titta på och njuta av, det lilla är i regel det stora.

Eftermiddagens fika då blir det att avsmaka årets midsommartårta med vaniljkräm och jordgubbar mellan tårtlagren. O massor med redig vispgrädde mellan och runt om tårtan och med halverade solmogna jordgubbar på topp, mums.

Vilken tur att man kunde köpa en midsommarstång, visserligen en liten en men ändå en stång. Det vanliga midsommarfirandet nere i byn det lyste med sin frånvaro, jag har iallafall inte läst/sett/hört nånstans att det skulle finnas någon aktivitet i byn, tråkigt. Men det löste sig iallafall, visst är midsommarstången vacker.