FARSTORP. Efter ett par års uppehåll på grund av pandemirestriktioner drog vägkyrkan i Farstorp på måndagen åter i gång sin verksamhet. Och publiken var med på noterna. Sextio personer bänkade sig i kyrkan för att lyssna på bygdemusikanterna Ragnar Carlsson, Anders Lennartsson, Curt Nilsson och Jonas Lennartsson.

Nestorn 95 årige Ragnar Carlsson hanterar dragspelet mästerligt.

Kvartetten bjöd på ett finstämt program som verkade gå hem hos åhörarna. Curt Nilsson kryddade det hela med anekdoter från sin långa tid som kyrkomusiker. Eller vad sägs om berättelser om mödrar och svärmödrar som haft olika mening om vad för slags musik som skulle spelas när det var bröllop!

Anders Lennartsson sjöng och spelade vid årets första Vägkyrka.

Jonas Lennartsson höll takten med trummor.

Efteråt serverades kaffe i församlingshemmet med goda hembakade kakor. Där kunde besökarna också titta på utställningar av olika lokala konstnärer och konsthantverkare. Gudrun ”Gue” Moberg från Länekärr visade sålunda akryl- och akvarellmålningar. Kay Sjöstrand, Farstorp, ställde ut keramik. Vackert drejade skålar och vasar kunde beskådas.

Sambon Annette Aronsson exponerade olika fint sydda, tovade och stickade handarbeten. Evy Herdin, Vankiva, visade handmålade gratulationskort. Christine Malmström från Göinge Fridhem hade satt samman en konstnärligt vacker samling av virkade damkläder, hattar och väskor. Slutligen fanns Gunnel Götesdotters två böcker från hennes tid i Frankrike härom året till försäljning.

Vägkyrkan fortsätter denna och nästa vecka med musikandakter varje dag klockan 14 i kyrkan med kaffeservering efteråt i församlingshemmet. På tisdagen svarar Börje och Lars Färm samt Rune Lindkrantz, Kristianstad, för underhållningen. Onsdagens program ser lite annorlunda ut jämfört med det förannonserade. På grund av sjukdom kommer Britt Nilsson att ersättas med Mattias Björkenrud, Vankiva. Denne kommer bland annat att sjunga och spela gospels.

Torsdagens program består av sång och musik av Bygdespelarna från Vittsjö, Arne Lindeberg, Markaryd, och Nils Erik Palm, Mellbystrand. Fredagen den 1 sjunger och spelar Paul Skoog sina bästa sånger från Furuboda.

På lördag, den 2 juli, ges en konsert i kyrkan klockan 18.00 med Doktor Gladers sextett. För den som är obekant med Doktor Glader så är han identisk med den förre distriktsläkaren i Tyringe under hela 40 år. Runt sig har han samlat ett gäng glada musiker som trakterar lite olika musikinstrument. Själv spelar doktorn dragspel och lägger ut texten om den kristna tron på ett både intresseväckande och roande sätt.

Från församlingens sida är man glad över den goda uppslutningen på premiärdagen. Givetvis hoppas men på en positiv fortsättning av arrangemangen.