VITTSJÖ. Nu drar ”Stickspåret” igång igen, denna gång med fem konsertkvällar. Allt startar lördagen den 9 juli.

Stickspåret i Vittsjö fick sitt namn då Lars ”Linkan” Lindkvist, Peps Persson och Jojo Kempe planerade för verksamheter i det gamla godsmagasinet vid stationen. Tillsammans med Berne Svensson, som äger lokalen samt Amanda och Mike Roe, som driver Pensionat Furuliden genomfördes ett stort antal konsertkvällar med en rad kända och okända artister mellan åren 2014 och 2017.

”Stickspåret” fick snabbt genomslag i hela landet och på vissa konserter reste folk till och med från Norrland för att uppleva den musik och speciella, varma atmosfär som erbjöds.

Därefter har konsertverksamheten, som drivs av Kulturföreningen Gyssla, legat i träda. Sjukdomar, inte minst de som föranledde Peps Perssons tragiska bortgång och pandemin med alla restriktioner, har naturligtvis varit avgörande orsaker.

-Vi kommer att liksom tidigare år erbjuda en hög kvalitativ musik med mestadels professionella musiker och artister. Liksom tidigare och helt i Peps anda, blir det mycket av rotmusik, dvs. blues, reggae, cajun, folkmusik etc, berättar Lars ”Linkan” Lindkvist.

För Program klicka här.

En del artister är säkert okända för många men på ingalunda sätt sämre än de som syns eller hörs frekvent i radio och TV. Vi arbetar medvetet för att erbjuda en musikupplevelse utöver det vanliga. Kändisfaktorn som en del arrangörer och festivalproducenter tycks utgå ifrån, har aldrig legat för oss. Att en och annan som kommer ändå råkar ha en viss kändisstatus, är helt ointressant för både dem och oss. Vi vill helt enkelt erbjuda bra svängig musik med själ, nerv och hjärta. Inte förinspelat utan utförd av riktiga musikanter med riktiga instrument. Det är ett signum för oss och alltid en grund då vi bokar artister, avslutar Lars ”Linkan” Lindkvist.

Bortsett från tidigare år, ingår inte mat i biljettpriset men det kommer att finnas möjlighet att köpa något på plats. Stickspåret har fullständiga rättigheter. Det blir också lotteri med finfina priser på alla våra kvällar. Biljetter: Förköp på nätet via www.gyssla.se/sticksparet, Kulturhuset i Hässleholm 0451-266670 eller som fysiska biljetter på ICA i Vittsjö är 220 kr. Vill man köpa biljett i dörren kostar de 250 kr. Vi får endast ta in 250 gäster så om man vill säkra en plats, rekommenderar vi förköp. Insläpp kl.19.00. Vi stänger generellt runt 01.00 alla kvällar men det kan variera något.

Mer information finns på www.gyssla.se/sticksparet samt på facebook https://www.facebook.com/sticksparet