Etapp 8 måndagen den 15/5. Resan till Mammoth Lakes. 

Karta över resvägen till ”Mammoth Lakes”

Cirka 10:30 påbörjade vi vår (350 miles) cirka 56 mil långa dagsresa till vårt nästa resmål, ”Edelweiss Lodge” i Mammoth Lakes Kalifornien. Vi körde genom stora ökenområden med uttorkade vattendrag, endast några små buskar (kaktusar?) växte på den torra marken.

Uttorkade vattendrag.

Vägskyltar varnade för boskap, men vi såg inte till några på dessa magra marker. Passerade genom Indian Springs som låg på 3200 feet (c:a. 4000m ) Ett fängelse fanns här ute i öknen. Färdades genom ett indianreservat, långa raksträckor genom detta karga landskap. Stannade i Amargosa Valley och åt lunch på ”Area 51 Alien Center”. I butiken fanns det en del UFO-saker, en mystisk flygincident 1947 inträffade i Roswell New Mexico, misstänker att det var detta de syftar på.

Häftig tankautomat på matstället ”Area 51 Alien Center”

Nästa stopp var ”Death Valley” nationalpark, där vi gick ut på ”Zabriskie Point”. En fantastisk utsiktsplats över ett berglandskap där det tidigare varit gruvdrift. Tagit en bild hur det gick till förr i tiden, med ett spann av 20 st. mulåsnor (eller hästar) som drog 3 st. vagnar i ”Borax Mining. Även naturbilder.

Jag vid ” Zabriskie Point ”.

En bild om hur det gick till förr.

Vi bytte även förare, jag körde resten av vägen till ”Mammoth Lakes”. Vi såg en liftare innan vi nådde vägen som tidigare var sjöbotten. Där fanns en turistplats med stora sanddynor ”Mesquite Dunes”. En skylt vid några hus ”Elevation Sea Level”, en liten by ”Keeler” population 50. Fortsatt körning på tidigare sjöbotten, innan vi började stigningen upp i bergen. Såg en liten prärievarg som stod bakom en bil som stannat.

En skymt av prärievargen fotot tagit när vi kör.

Fortsatte färden på väg 395, tankade i Big Pine, strax efter att vi tankat började det regna kraftigt. Berg på båda sidor och i den gröna dalen var mycket boskap. Passerade Mono County – 5000 feet, efter 6000 feet övergick regnet till snö, det var körning i snö resten av vägen till stugan som låg på mer än 7000 feet.

Jag kör genom en by, det snöar och marken är helt snötäckt.

Men allt gick bra och vi kom fram till vår hyrda stuga i ”Edelweiss Lodge” i Mammoth Lakes. Utanför stugan fanns en korg med stora tallkottar, samt en skylt att inte mata björnarna. Vi blev även ombedda att inte lämna någon mat eller annat i bilen som björnarna kunde lukta sig till. (Incidenter hade förekommit tidigare.)

Så här stora tallkottar har jag inte sett i Verum.

Vårt boende i ” Mammoth Lakes ”

Skylten att inte mata björnarna.

Vi åkte ner i byn och köpte hämtmat med till stugan och åt där denna kväll. Här är det bara en övernattning, nästa dag reser vi vidare mot Jackson, som är vårt nästa övernattningsställe på vår rundresa i USA.

Fortsättning följer.

 

Derby Kristianstad Finding your local time... 1 Day Klicka