Etapp 9 tisdagen den 16/5. Resan till Jackson.

Kartbild över resvägen Kartbild 3

På morgonen var det – is och snö på träden, barnbarnen tyckte detta var roligt

Så här såg det ut när vi vaknade -snö på träden

Att vi var på hög höjd blev jag varse när jag lekte med barnbarnen, fick inte tillräckligt med syre, blev mycket trött, orkade knappt inget. En annan effekt av den höga höjden var en chipspåse som svällt upp och var nära att brista.

Chipspåse som höll på att brista.

Efter att vi tillagat och ätit frukost, packat och ställt i ordning i stugan, lämnat tillbaks nyckeln åkte vi c:a. 10:30 mot vårt nästa resmål Jackson. Efter att vi stannat till i Mammoth Creek, handlat, tagit foto på de snöklädda bergen åkte vi vidare på väg 395. Vi färdades på vacker väg, några små samhällen, snöklädda berg på båda sidor, några små sjöar.

Ett litet samhälle med snöklädda berg i bakgrunden.

Det fanns 3 möjliga vägar att passera berget i ”Yosemity nationalpark”, 2 av dessa var stängda på grund av stora snömassor.

En av de vägarna vi tänkt åka var stängd.

Den tredje väg 89 hade öppnats någon dag innan vi kom,(inte ens Google maps var uppdaterad) så denna kunde vi köra, annars hade vi varit tvungna att köra runt, vilket hade förlängt restiden avsevärt. En mycket sevärd och vacker väg. Serpentinvägar, flera passager visade över 8000 feet, en liten älv som rann längs med vägen, flera vackra örnar som svävade i dalgången.

En vacker väg med en liten älv längs vägen i dalgången.

Fortsätter på väg 88 (en skylt som visar” scenic route begin”), där vi passerar resans högsta punkt 8574 feet (c:a. 2613 meter)i lätt regn. Passerar en bit av en stor snövall som tidigare blockerat vägen.

Visar där en sevärd väg börjar, passerar på denna väg högsta punkten.

Del av snödriva som tidigare blockerat vägen.

Matstället som Google maps rekommenderat i en Lodges var stängt (säsongen slut), så resan fortsatte i disigt och dimmigt väder till Jackson. Passerade fler Lodges som var stängda bl.a. ”Kit Carlson Lodge”. Några sträckor på vägen hade det varit skogsbrand.

Ett område där det tidigare varit skogsbrand.

Sista delen nerför berget var mycket krokigt, äldsta barnbarnet åksjuk. Framme vid hotellet Best Western ”Amador Inn” i Jackson, blev vi rekommenderade ett mat- ställe som vi åt på vid 17-tiden innan vi checkade in. (Vi var alla mycket hungriga, det blev långt mellan måltiderna denna dag.)

Vårt övernattningsställe i Jackson.

Fortsättning följer:

 

Derby Kristianstad Finding your local time... 4 Days Klicka