Etapp 10 onsdagen den 17/5. Resan till San Francisco. 

Kartbild över färdvägen.

Efter att vi ätit frukost på hotellet (ingick i priset), var det avfärd kl. 10:00 mot San Francisco. Dagen skulle vi börja med att titta några stora träd i ”Calaveras Big Trees State Park”. På väg dit passerade vi genom ”San Andreas” ett historiskt jordbävningsområde. 
Det var lätt molnigt men varmt och vackert väder, vi åkte väg 49, sedan Highway 4 upp till träden som fanns på cirka 5000 feet. 11:15 var vi framme vid parkeringen (som var nästan full), inträde 10 dollar per bil och dag.

Huset där parkeringsavgiften skulle erläggas.

Flera foton på dessa stora träd.

Jag vid några stora träd.

Ett av barnbarnen vid foten av ett stort träd.

På denna stubbe hade det gått att arrangera dans.

Jag som jobbat på sågverk i nästan hela mitt yrkesliv tyckte detta var mycket intressant. (Det gjorde vi nog alla.) I ett av träden (som föll till marken januari 2017) hade det varit en uthuggen tunnel igenom, denna höggs ut sent 1880-tal för att attrahera besökare. Jag köpte ett vykort som visar hur det sett ut tidigare. Det var indianerna som först kom i kontakt med dessa träd.

Det var Indianerna som först kom i kontakt med träden.

Klockan 13:10 åker vi härifrån och fortsätter vår resa mot San Francisco. På vägen upp och ner till och från de stora träden, var det mycket serpentinvägar. Vi körde förbi ett litet festställe ”19 Th Hole” men vi såg ingen golfbana i närheten. Vid samhället Murphy fanns det flera vinodlingar. Färden fram till ”Copperopolis” var en riktig ”åksjukeväg”, därefter blev det mer slättlandskap. I början stora vidder med boskapsuppfödning, sedan blev det odlingar med mandel (vid ”San Joaquin”), därefter stora frukt o vinodlingar. Efter att vi varit och kört mycket i bergen var det nu stora bördiga slättmarker.

Bild av slättland med boskapsuppfödning båda sidor vägen.

En stor mandelodling innan (”San Joaquin”)

En lång bit av vägen vi färdades på tjänstgjorde som översvämningsvall. Innan matstället ”BJ`s i Brentwood” fanns det en stor odling av körsbär.
Cirka 17:30 lämnade vi matstället för vidare färd till vårt nästa resmål ”Sheraton Fisherman´s Wharf Hotell” i San Francisco. Eftersom vi ville åka och filma överfart på ”Golden Gate Bron” tog vi en liten omväg norröver och åkte en annan bro över San Francisco bukten (där överfarten kostade 5 dollar), innan vi kom fram till ”Golden Gate” bron. Cirka. 19:15 var vi framme och checkade in på ”Sheraton Fisherman´s Wharf hotell”, där vi skulle bo 3 nätter. Efter incheckning gick vi ut på stan, tog en öl och njöt av kvällen.

Jag tar en öl i San Francisco

Vårt boende i San Francisco.

Fortsättning följer.

 

Derby Kristianstad Finding your local time... 1 Day Klicka