Etapp 11 torsdagen den 18/5 o fredagen den 19/5, San Francisco. Frukost serverades på hotellet men ingick ej i priset. När vi kom ner och såg var det skulle kosta bestämde vi oss för att hitta ett ställe på stan istället att äta på.


Detta frukostpris tyckte vi var i häftigaste laget, 24,95$ per person!

Visst kostade det en rejäl slant även här, men det blev betydligt billigare än på hotellet. När frukosten var avklarad letade vi upp den trådbundna spårvagnen, (nedgrävd i gatan) som åker upp och ner för de branta backarna som är berömda och kända från bl.a. flera filmer.


Den trådbundna spårvagnen

Vändplattan som de vände spårvagnen på

Att San Francisco är en mycket kuperad och backig stad blev vi varse denna dag. Dagen, som vi efter spårvagnsturen, ägnade åt att vandra runt och titta. Shoppat lite, ätit ”Cheesecake” på ”The Cheesecake Factory”, spatserat genom och kollat utbudet i ”China Town”.


Jag på gatan i ”China Town”


Några fina figurer på en bänk i ”China Town”

Efter avslutad vandring var det skönt att komma till hotellet, byta om till badkläder, ta på badrocken, samt gå ner till den uppvärmda utomhuspoolen som fanns på hotellet.


Jag i poolen på hotellet.

På kvällen gick vi ner till en fiskrestaurant vid hamnen och åt middag.

Fredagen den 19/5 åt vi frukost på ett litet trevligt cafe, ”Café Capriccio” som låg en bit från hotellet och som vi sett dagen innan. Det var nästan halva priset, många ungdomar åt här. Även denna dag en promenad till ”China Town”, barnbarnen blev glada när vi hittade en liten lekplats med gungor på vägen dit. Efter besöket och lite shopping i ”China Town” gick vi vidare till gamla tullhuset, följde gatan ”Embarcadero” längs med kajen till ”Hardrock Cafe” där vi åt. Vid pir 39 fanns en sälkolloni och vi såg ön med fängelset ”Alcatraz” i bakgrunden.


Pir 39 med sälkolloni och ” Alcatraz ” i bakgrunden

Det blev mycket vandring dessa dagar men det var skönt efter långa bilfärder. Även denna dag blev det bad i den uppvärmda poolen på hotellet. Efter badet gjorde vi ett besök på ”Musée Mécanique” ett museum med gamla spelmaskiner. Det fanns även en inglasad monter med en gammal fin motorcykel.


Ingången till ” Musée Mécanique 


Museet var fullt av gamla spelmaskiner


En monter med en gammal fin motorcykel.

Eftersom Troed inte kände sig bra gick han tillbaks till hotellet medan vi andra gick vidare, lite shopping innan vi åt ”pancakes” på en av pirarna i hamnen, där turistbåtarna utgick till tidigare fängelset ”Alcatraz” som låg på en ö vilken vi kunde se från kajen. Fortsättning följer:

Derby Kristianstad Finding your local time... 1 Day Klicka