Etapp 13 söndagen den 21/5.
Kartbild över resvägen till ” Venice Beach ” i Los Angeles (Klicka på bilden för större exemplar - öppnas i en ny flik)

Frukosten som ingick i priset bestod av, flingor, mjölk, vitt bröd, marmelad, kaffe och the. Det var bara jag (och 3 kineser) som åt, resten gick till byn och fick där lite mer att välja på. Från matstället nere vid vattnet såg de sälkollonin som turistbåtarna besökte innan de åkte längre ut i bukten och havet.Utsikt från frukostbordet vid hamnen, sälkoloni, klippan.

Kl. 10:40 fortsatte vi resan mot ”Glendale” i Los Angeles, där skulle Troed hälsa på en kamrat som han känt sedan tonåren och ”Atari-tiden”,( ett gäng ungdomar som höll på med Atari-datorer.) Eftersom vi är i lite tidsbrist väljer vi att lämna ”Highway 1” och fortsätta färden på väg 101. Troed har bestämt tid med kamraten ”7:an”, och vi skall hämta upp några saker hos Judy i Burbank innan vi skall checka in på vårt ”AirBnB” i ”Venice Beach” i Los Angeles. Platt landskap, några små byar, både odling och boskapsmarker.

Koncentrerad förare med ett plastöverdragit odlingsfält synligt genom sidorutan.

En lite större by (stad) Santa Maria med c:a. 102 000 invånare. Brunbrända kullar med betande boskap, varvat med stora vinodlingar på vissa slänter. Åkte igenom Los Alamos, en historisk bygd. Vidare ett mycket kuperat landskap med berg båda sidor, och flera vackra örnar seglade över oss i dalgången.


En bild av en örn, det fanns flera som seglade över oss i dalgången.

Strax före Winchesta fick vi möte med 2 st. Lamborghiner. Under hela resan hade vi stor nytta av Navigatorn i sonens mobil som dels visade oss rätt, men även förvarnade oss på stora trafikstockningar som i Santa Barbara.


Bild av telefonen som var vår GPS under färden.

Nu började vi se oljeborrtorn ute till havs.

Oljeborrtornen skymtar ute till havs.

Hela kuststräckan ”Playa – Santa Claus” var bebyggd, sträckan ”Santa Barbara – Bai Lard” hav till höger, berg till vänster. Stor trafikstockning igen i ”Ventura”, en stor industristad med flera stora bilmärken och bilfirmor utmed vägen. Efter Ventura nya stora odlingsfält båda sidor vägen, sedan mycket uppför på en 4-filig väg med berg på båda sidorna, mycket trafik som nästan stod stilla. 5-filig motorväg mot ”Pasadena, sedan väg 134.

Tät trafik på den 5-filiga vägen mot ”Pasadena”

Runt staden fanns det grävda uppsamlingsdike för regnvatten till skydd för översvämningar.

Grävda diken runt staden.

Framme hos Troeds kamrat ”7:an” c:a. 14:45. Trots att det är c:a. 30 år sedan han var och hälsade på oss i Verum, kom han ihåg att det fanns kor på åkern utanför vårt hus. Jag tog över ratten, svärdottern flyttade fram och med sin mobil navigerade hon oss till Judy.

Jag vid ratten, svärdottern dirigerar mig rätt.

Hämtade upp de papper och saker hon ville vi skulle ha, och som hon glömt vid förra mötet. Denna dag åt vi hamburgare på ”Inn`N`Out”, handlade lite i en ”Wahlgreens” affär innan vi kom till vårt nya boende. Vi hade först fått fel adress, (på den adressen fanns redan en annan gäst), men efter samtal med ägaren kom vi till rätt hus där vi skulle bo 3 nätter.

Framme vid vårt sista boende i USA (3 nätter)

Tvättmaskinen som fanns i garaget användes direkt. Äldsta barnbarnet somnade inte förrän 21:30, hade precis somnat innan Troed kom hem, skjutsad dit av kamraten 7:an.

Fortsättning följer.

Derby Kristianstad Finding your local time... 1 Day Klicka