fotbollspremiären blev en uppvisning från Manon Melis

VITTSJÖ. Vittsjö föll i premiären mot Manon Melis och Kopparberg/ Göteborg FC.
Vittsjös Jane Ross var dock mycket nära att skapa en skräll redan i andra minuten då hennes skott på mål så när hade blivit ett ledningsmål för hemmalaget.

Vittsjö kämpade väl mot ett starkare Göteborg

Vittsjö fortsatte att spela övertygande och både Kirsty Yallop och Sofie Andersson hade bra skott mot Göteborgsmålet. I den 24 minuten var dock Göteborgs världsspelare Manon Melis framme och på passning av Sara Lindén gjorde 1- 0 till gästerna. Första halvlek fortsatte att vara en jämn match ända tills åter Manon i första halvleks förlängningsminut skapade 2- 0 till bortalaget.

Naturligtvis blev det tungt för vårt hemmalag att starta den andra halvleken med två måls underläge. Än värre blev det redan i den 50:e minuten då åter livsfarliga Manon Melis var framme och gjorde 3- 0 till Kopparberg/ Göteborg FC.

Vittsjös enda möjlighet var att försöka skapa något framåt. Visst fanns chanserna men samtidigt måste man säga att gästerna visade upp ett mycket bra försvarsspel. Vittsjös försök att skapa reducering öppnande naturligtvis upp bakåt, så inte helt oväntat gjorde Sara Lindén 4- 0 i den 59 minuten. Trots fina försök av både Sandra Adolfsson, Sofie Andersson och Jane Ross ville det sig inte. Matchen slutade 5- 0 till gästande Kopparberg/ Göteborg FC.

Den allsvenska damfotbollen kom att bjuda på flera överraskningar. Kristianstad skrällde med att hemma besegra Tyresö med 2-0. Piteå vann över Linköping med 1-0. Det enda mer väntade resultatet var att FC Rosengård besegrade AIK FF borta med 0-4.