Vittsjö vann rättvist mot Umeå.

UMEÅ. Vittsjö besegrade helt rättvist Umeå på Gammliavallen med 2-0. Båda målen gjorda på nick i den första halvleken.

Under inledningen av den första halvleken såg Umeå ut att vara det lag som hade den största viljan. Såväl Lina Hurtig, Emmi Alanen som Hanna Glas noterades efter en halvtimmes spel för att ha haft vassa målchanser. Vittsjös Cecilie Kramer var dock säkerheten själv i målet, något som hon också senare kom att visa matchen igenom.

Yallop bidrog i hög grad till Vittsjös 2-0 vinst

Domare Malin Johansson verkade sätta ”ribban” högt och detta kom säkert att vara positivt för hela matchbilden. Vittsjö kom mer o mer att ta över matchen och detta gav i den 37 minuten resultat i form av att Kirsty Yallop slår en perfekt frispark som Alexandra Benediktsson säkert nickar i mål. Fem minuter senare var Shelina Zadorsky mycket nära att utöka ledningen ytterligare. Då endast två minuter återstod av halvleken var återigen säkra Kirsty Yallop inblandad, denna gång genom en perfekt slagen hörna som Michelle Pao satte pannan på och utökade därmed Vittsjös ledning till 2-0. Med detta resultat gick lagen till pausvila.

Även den andra halvleken inleddes med en viss dominans för Umeå. Vittsjös försvar visade åter sin styrka både i försvarslinjen och inte minst i en mycket säker Cecilie Kramer. I den 67 minuten gick Johanna Andersson ut och in kom glädjande Sandra Adolfsson som nu är tillräckligt återställd efter sina skador. Tio minuter senare byttes även Antonia Göransson ut och in kom Linda Sällström, även hon efter en längre tids skadeproblem. Michelle Pao fortsatte att skapa farligheter och hade flera skott strax utanför Umeåmålet. I den 85 minuten råkade Therese Björck ut för en kollision med en Ume-spelare och vad det verkar så fick hon en smäll på knäet. Hon byttes ut och in kom Anna Hjälmkvist. I den 86 minuten var det mycket nära att Linda Sällström kom att bli inblandad i ett tredje mål för Vittsjö. Det kom att bli en riktigt rörig situation i framför Umeåmålet och det var mycket nära ett mål. Säkert hade många velat se just Linda Sällström noteras för mål i sin comebackmatch efter skadeperioden.

Helheten av matchen är att Vittsjö vann helt rättvist och tog därmed revansch för förlusten förra gången lagen möttes på  Gammliavallen.

För alla Vittsjösupporters väntar nu två hemmamatcher på rad. Först är det Kopparbergs/Göteborg FC som den 9 maj besöker Idrottsparken. Veckan efter, den 16 maj är det AIK som står på tur.