BJÄRNUM. I söndags hölls en tredje och avslutande tävling i precisionsorientering efter årets första tävlingshelg i Skåne. Trots att vädret bjöd på en del regn och blåst var det ovanligt många deltagare som anmälde sig på plats i direktklasserna och totalt sett kom antalet deltagare upp i 102 startande på hela tävlingen.

Orienteringskakor och mycket mer såldes i marketenteriet

OK Torfinn bjöd på en fint arrangerad tävling med mycket fika i marketenteriet och ett typiskt svajande aprilväder. Tävlingen hölls vid OK Torfinns klubbstuga och banorna gick längs elljusspåret och nere på sjöstigen.

Både banläggaren Ingela Ekelöv och tävlingens rutinerade deltagare tyckte att området bjöd på en fantastisk skog med många små detaljer i backarna, vilket gjorde att det gick att lägga väldigt kluriga banor. Banläggarens mål var att ett flertal av deltagarna skulle ha alla rätt på banan och att tidkontrollen skulle få bli avgörande för topplaceringarna i klasserna. Ingela menar att det är ett bevis på om banan var lagom svår. Om ingen har lyckats pricka in alla svaren rätt är kontrollpunkterna för otydliga, medan det motsatta, dvs om många har alla rätt, tyder det på att kontrollpunkterna var för självklara.

 

Tävlingsområdet

I den svåraste klassen Pre Elit hade tio av fyrtioen deltagare lyckats pricka in alla kontrollpunkter rätt och tidkontrollen blev den avgörande kontrollen som gjorde Michael Johansson från Vänersborgs SK till segrare, med tre sekunders marginal. Bästa skåning blev Inga Gunnarsson från OK Pan-Kristianstad som kom på fjärde plats, åtta sekunder efter segraren.
Nu laddar klubbmedlemmarna i OK Torfinn om till de två kommande stafetterna som närmar sig med stormsteg: 7-mannakaveln i Eksjö och 10-mila i Falun.