FÖRSTA FÖRLUSTEN HEMMA

VITTSJÖ. På söndagen tog Vittsjö emot gästande Piteå på Vittsjö Idrottspark. Det var gästerna som som efter 91 minuter kunde åka hem med tre poäng efter matchens enda mål som kom i den 34 minuten. Detta innebar Vittsjös första förlust på hemmaplan denna säsongen.

Starten av den första halvleken såg bra ut för hemmalaget. Efter dryga kvarten spelad var det dock Piteå som tog över mer o mer. Ngozi Okobi hade Vittsjös enda skott mot mål i den 16 minuten.

Piteå tar ledningen med 1-0

Det var inte helt oväntat att Lena Blomkvist på passning av June Pedersen gjorde 1-0 för Piteå i den 34 minuten. Då domare Lovisa Johansson blåste för halvtidsvila visade bland annat gästernas fem hörnor och tre skott på mål, mot Okobis enda skott mot Piteåmålet hur svårt Vittsjölaget just nu har det i sitt anfallsspel.

-en riktig kämpa-match från båda lagen

Den andra halvleken startade nästan som den första. Vittsjö såg ut att ha fått ordning på sitt spel och viljan att skapa reducering såg ut att finnas. I den 63 minuten gjorde Vittsjö sitt första och enda byte, ut gick Ngozi Okobi och in kom Ebba Hed.

Ebba Heds skott i målställningen

Knappt tio minuter senare hade ett Ebba ett skott i målställningen som sånär hade blivit en reducering. Piteå genomförde tre byten med inriktning på att slå vakt om sin ledning och sina tre poäng. Piteå vann rättvist en match mellan två ganska jämna lag.

Emmi Alanen utsågs till Vittsjölagets bästa spelare

-besvikna Vittsjöspelare efter första hemmaförlusten

Vid presskonferens efter matchen var Stellan Carlsson, Piteås tränare, mycket glad och nöjd med lagets vinst och tre poäng. Vi spelade briljant under den första halvleken och fick fajtas hårt under den andra, menade Stellan. Vittsjö är svåra hemma så därför känns vinsten extra skön, avslutade Stellan Carlsson.

Ingemar Nilsson, Vittsjös tränare tyckte att det varit en jämn match. Vi startade matchen riktigt bra. Ingemar var dock irriterad över domaren, -”det var nog bara hon som inte såg vad som hände med Linda Sällström, solklar tröjdragning, -borde varit frilägesutvisnig”, menade Ingemar. Otur med Ebbas skott i målställningen, -laget har svårt att göra mål, är slarviga i spelet.

Ingemar fick även frågan huruvida han i rådande situation var beredd att förlänga sitt tillfälliga kontrakt. -Nej, jag har för mycket annat att göra just nu så det är inte aktuellt, avslutade Ingemar Nilsson.

Emmi Alanen tyckte att Vittsjö börjat matchen bra. Vi har dock för svårt att göra mål, vi måste öva mycket mer på detta.