VITTSJÖ FÖRLORADE PÅ LF ARENA

PITEÅ. På onsdagskvällen var det dags för Vittsjö att möta tabellfyran Piteå på LF Arena. Vittsjö inledde matchen riktigt starkt men säkert bidrog de 1093 åskådarna på arenan till att hemmalaget kunde vända spelet och vinna matchen med 2-1. Anna Hjälmkvist gjorde målet för Vittsjö.

Vittsjö öppnade matchen övertygande och skapade redan i den första minuten en hörna. Tio minuter in i halvleken hade Lisa Klinga ett skott på mål. Detta följdes av Emmi Alanen som en kvart in i matchen också hade ett bra skott på mål. Emmi följde i den 23 minuten upp med ytterligare ett vasst skott som tog i målställningen. Efter en halvtimmes spel verkade hemmalaget ha fått ordning på sitt spel och matchbilden jämnas ut något. Såväl Felicia Karlsson som Elin Bragnum skapade skott mot Vittsjömålet i halvlekens slutskede. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 0-0 på måltavlan.

Redan tre minuter in i andra halvlek tar hemmalaget genom farliga Elin Bragnum ledningen med 1-0. Sandra Adolfsson hade några minuter senare ett bra skott mot Piteå-målet. Tio minuter senare var det Felicia Karlsson, på passning av Tempest Marie Norlin som utökade Piteås ledning till 2-0. I matchens 63 minut hade Lisa Klinga ett skott mot hemmalaget mål. Vittsjölaget kämpade vidare och fick till slut utdelning genom Anna Hjälmkvist som i matchens sista förlängningsminut utjämnade resultatet till 2-1.

Nu på söndag står Vittsjölaget inför ännu en svår match. Det är serieledande Rosengård som kommer till Vittsjö Idrottspark.

Visst vore rolig om vi kunde ge vårt hemmalag samma publikstöd om ”Pite-borna” gav sitt hemmalag under onsdagsmatchen. Kan andra så.....kanske vi!