VITTSJÖ SKRÄLLDE MOT ROSENGÅRD

VITTSJÖ. Hemmalaget skrällde verkligen genom att spela oavgjort 0-0 mot serieledande Rosengård. En riktigt spännande match där Vittsjö vid två tillfällen var mycket nära att ta samtliga tre poäng.

Vittsjölaget har all anledning att vara stolta över oavgjort mot Rosengård

Redan i matchens tredje minut var Clara Markstedt nära ge sitt Vittsjölag ledningen. Zecira Musovic i Rosengårdsmålet fick i ”sista sekund” grepp om bollen framför Clara i målgården. Under halvleken fortsatte hemmalaget att vara det lag som förde spelet och skapade de flesta farligheterna.

Flera tuffa närkamper

Halvleken kom att bli en tuff närkamp där Rosengård inom loppet av tio minuter fick både Emma Berglund och Lina Nilsson varnade. I den 38 minuten blev Ifeoma Dieke skadad och blev ersatt av Anna Hjälmkvist. Sandra Adolfsson övertog Ifeomas plats i laget, detta så bra att hon senare blev utsedd till hemmalagets bästa spelare. Då den första halvleken slutade var det en halvlek där hemmalaget Vittsjö hade haft ett visst övertag.

I den andra halvleken försökte Rosengård ta tag i matchen. I den 74 minuten hade också Natasha Andonova ett skott som tog i stolpens utsida. Vittsjö visade upp en mycket stark lagvilja och halvleken igenom ett mycket fint försvarsspel.

Bollen sånär i mål i 86 minuten

I den 86 minuten var Alexandra Benediktsson sånär, i en riktigt rörig situation framför Rosengårdsmålet att ge Vittsjö ledningen. Vittsjöpubliken som glädjande kunde räknas till 1117 personer, var matchen igenom aktiv och hade säkert en del i att ge hemmalaget extra energi och därmed kunde ”skrälla” genom att spela oavgjort mot fjolårets Svenska Mästare. Domare Linn Andersson blåste av matchen efter 6 minuters tilläggstid.

Jack Majgard Jensen, tränare för Rosengård, menade att han hade skuld i det som han närmast tecknade som en förlust för sitt lag. Vi trodde att det bara var att åka till Vittsjö och hämta tre poäng. Det blev en fysisk match där vi spelade för svårt. Vi tappade för ofta kontrollen i matchen, avslutade en besviken Jack.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö, tyckte att Vittsjö haft det mesta av bollen under den första halvleken. Vi var genomgående bra i vår press och spelade enkelt i boxen. Under andra halvleken spelade vi ett bra försvarsspel, summerade Thomas matchen.

Nästa hemmamatch på Vittsjö Idrottspark genomförs den 1 oktober då Kvarnsvedens IK kommer på besök. Däremellan ligger den 25 september ett bortamöte mot Mallbackens IF Sunne.