Onödig förlust för Vittsjö?

VITTSJÖ. Desperat kämpande Göteborg lyckades genom vinst över Vittsjö för stunden komma över nedflyttningsstrecket i tabellen. Vittsjös spel var sett över matchen inte riktigt att känna igen. Laget hade svårt med den sista delen framför mål.

Vittsjö borde vunnit matchen mot Göteborg, tycker kanske flera. Det är lätt att underprestera och underskatta i en sådan situation, vilket Vittsjö säkert till delar gjorde. Göteborg kom högmotiverade till Idrottsparken just för att försöka ta hem tre poäng. För deras del gällde det att vid förlust kanske lämna Damallsvenskan. Situationen för Göteborg kom att bli en spegel av den Vittsjö presterade i förra matchen mot Limhamn, -mål på hörna därefter mål via straff.

Matchen hade inte hunnit bli två minuter förrän Göteborg efter hörna slagen av Elin Rubensson, genom nick av Filippa Curmark tog ledningen. För hemmalaget kom detta naturligtvis som en riktig kalldusch. Under resten av halvleken var det Vittsjö som stod för det kreativa mot motståndarmålet. Stort bollinnehav och fem avslut mot Göteborgsmålet talar för detta. Dock bara ett direkt mot mål. Under halvleken hade Göteborg förutom målet inte ett enda skott mot Shannon Lynn i Vittsjömålet. Lagen gick till vila med en ledning för Göteborg med 1-0.

Vittsjö hade flera fina chanser under första halvlek

Linda Sällström var väldigt nära att reducera i den första halvleken

Emma Lundh var en av flera Vittsjö spelare som kämpade mycket hårt

Stärkt av sin ledning var det Göteborg som skapade målchanserna under andra halvleken. Backlinjen och Shannon Lynn i Vittsjömålet spelade dock storartat, som vanligt. Efter en mycket tilltrasslad situation framför Vittsjömålet tilldömdes Göteborg straff. Denna förvaltade Elin Rubensson säkert och Göteborg utökade sin ledning till 2-0. Detta kom att bli slutresultat då domare Lovisa Johansson blåste av matchen.

Stefan Rehn, tränare för Göteborg var naturligtvis glad och lite lättad över vinsten och att laget därmed för stunden klättrar just över nedflyttningsstrecket. Vinsten var en befrielse, sa Stefan. Det tidiga målet blev en ”kalasstart” för oss. Jag är väldigt nöjd med vårt försvarsspel. Vi har inte tränat på naturgräs men det gick ju bra ändå. Detta ger oss självförtroende inför de kommande matcherna, avslutar Stefan.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö var natuligtvis inte nöjd med resultatet. Vi var helt klart inte lika skärpta som vi varit i tidigare matcher. Första halvlek var ok för vår del men andra var inte bra. Vi saknar det där ”sista” i för många situationer.

Emmi Alanen var besviken över förlusten. Tråkigt, sa Emmi. Vårt anfallspel var ok i den första halvleken. För många gånger blev den ”sista” passningen fel.