Oavgjort mot svenska mästarna Piteå, i riktig ”kämpamatch”

VITTSJÖ. Vittsjö gör återigen en enastående laginsats under söndagen då de på Idrottsparken spelar oavgjort 0-0 mot svenska mästarna Piteå.

Redan från start märktes att de 859 på läktarna skulle bjudas på en riktig ”kämpa-match”. Under första halvlek var det hemmalaget som skapade de verkliga farligheterna. Såväl Tove Almqvist, Michelle De Jongh hade skott mot Pite-målet. Gästernas målvakt Cajsa Andersson stod dock rätt placerad och hade inga större problem att avvärja mål för Vittsjö. Piteå skapade fyra hörnor som Vittsjö avvärjde utan problem. Sabrina D’ Angelo, målvakt i Vittsjö visade tidigt att hon är en målvakt av yttersta klass.

Under andra halvlek sätter Vittsjö mer tryck i sina anfall och är vid flera tillfällen mycket nära att ta ledningen i matchen. Det är endast små marginaler som gör att det inte blir mål.

I den 82 minuten räddar en Piteå-spelare bollen halvmetern från det egna målet. Vittsjö fortsätter under hela halvleken vara det lag som skapar de farligaste målchanserna.

När domare Lovisa Johansson blåser av matchen är ställningen inte helt rättvist 0-0 mellan lagen. Vittsjö var det lag som var närmast tre poäng men får nu nöja sig med att dela poäng med Piteå.

Stellan Karlsson, tränare för Piteå menade att laget inte fick till något ordnat anfallsspel. Hela matchen blev en otrolig kamp mellan två bra lag. Vittsjö är ett starkt lag, inte minst hemma, avslutade Stellan.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att laget skapat ett antal fina lägen, inte minst under andra halvlek. Piteå är ett bra lag och sätter stor press högt upp vilket gör det svårt. Jag är glad över att vi hållit ”0:an” nu under fyra matcher. Detta gör vi idag genom en underbar lagprestation, där ingen kan framhållas speciellt. Nu kommer ett längre upphåll där laget kommer att ta semester under två veckor. Resten kommer att ägnas åt träning. När vi drar igång efter ledigheten blir det lite som att vi skapar en ny försäsong. Nu gäller det att vi slipar på en del detaljer, avslutar Thomas Mårtensson.

Tove Almqvist som var med att skapa flera farligheter för hemmalaget under matchen berättar att Vittsjö på flera sätt är ett fantastiskt lag att spela i. Nu måste vi träna och förbättra en del detaljer främst i de avgörande lägena. Fantastiskt att så många kom för att se matchen, 859 personer! Det ger verkligen oss spelare extra energi, speciellt under en så här jämn match. Dessutom var det varmt att spela, avslutar Tove Almqvist.

Stellan Karlsson fick en fråga om vad han ansåg Vittsjö borde förbättra. Jag tror att Vittsjö borde träna mer även på konstgräs, så de är förberedda även för detta underlag inför hösten. Flera lag har just konstgräs på sina hemmaarenor, tillägger Stellan.

Nu inträder speluppehållet för Vittsjö och nästa match för laget kommer inte förrän den 21 juli, då Göteborg kommer att gästa Vittsjö Idrottspark.

Linda Sällström, tidigare spelare i Vittsjö fanns bland publiken. Linda spelar idag i Paris FC och har just skrivit på nytt kontrakt över två år med nya klubben. Hon hade besöket till ära fått ta på sin gamla tävlingströja med nummer 18 på ryggen.