Vittsjö förlorade med 1-0 mot Eskilstuna som hade stort stöd från publiken

ESKILSTUNA. På ett kylslaget Tunavallen mötte vårt Vittsjö hemmalaget Eskilstuna under söndagen. Matchen kom att bli ett riktigt ställningskrig mellan två mycket bra lag där hemmalaget Eskilstuna med stöd från publik drog det längsta strået och vann med 1-0.

Redan i första minuten var Vittsjö mycket nära att ta ledningen detta efter slarv i Eskilstunaförsvaret.

Tove Almqvist utsågs till Vittsjös bästa spelare.

Vittsjö hade ett grepp om matchen och var i anfallen närmast ett ledningsmål. Efter dryga kvarten spelar Eskilstuna upp sig. Matchen övergår mer till ett ställningskrig mellan två starka lag. Inte helt oväntat tar hemmalaget ledningen i den 37 minuten efter en perfekt slagen frispark av Petra Johansson som nickas i mål av Loreta Kullashi. Vittsjö får i detta läget inte igång sitt anfallsspel, flera slarviga passningar och laget verkar lite frustrerat. Första halvlek slutar med en leding för Eskilstuna med 1-0.

Andra halvlek inleds med fortsatt spelövertag för Eskilstuna. Vittsjö får i inledningen inte alls igång sitt anfallsspel, spelet sker mest på Vittsjös planhalva. I den 37 minuten skapar Vittsjö dock två hörnor som tyvärr blir resultatlösa. I den 60 minuten håller Vittsjö på att ställa till det i försvaret genom slarvig passning. Vittsjö gör fyra minuter senare ett dubbelbyte, ut går Johanna Andersson och Ebba Hed, in kommer Summer Green och Amanda Perez.

Vittsjös spel påverkas av bytet och laget är mycket nära kvittering i den 68 minuten, detta genom Summer Green.

Summer Geen nära kvittera för Vittsjö.

Ställningskriget i matchen fortsätter med kraftfullt stöd från de 1198 i hemmapubliken. Vittsjö är även i den 75 minuten mycket nära en kvittering. Vittsjö kämpar tappert mot klockan som tyvärr snabbt tickar iväg. Vittsjö gör sitt tredje byte då bara tre minuter av ordinarie tid återstå. In kommer Paulina Nyström och ut går Cathrine Bott.
Efter fyra minuters tilläggstid blåser domare Ingvid Langnes Aarland av matchen som innebär Eskilstunas fjärde raka seger.

För Vittsjös del återstår nu ännu en bortamatch. Till denna match finns dock möjlighet att åka supporterbuss från bland annat Vittsjö och Markaryd. (länk till mer info om detta finns här)

Det är svårslagna Göteborg som står för motståndet den 29 september kl 13.