Hjälp till barn i Lettland

Många barn i Lettland har det lite besvärligare än vanligt då flera vuxna på grund av krisen har blivit arbetslösa. Lions Club i Vittsjö-Bjärnum tänker göra något för att hjälpa en del av barnen och deras föräldrar. Vi besökte Lions Club i Riga, Lettland, för tre år sedan och har därför bra information om vad som behövs. Calevi Hämäläinen och Wiwood sponsrar oss med en lastbilstransport som vi tänkt skall starta från Vittsjö den 1 oktober. Vi har redan samlat in en del leksaker och kläder. Vad som mera behövs är hygienartiklar, sjukhusmateriel, väggfärg (för bl.a. sjukhus), mera barnkläder (gärna varma kläder) och skor samt mediciner. För att kunna fortsätta insamlingen behöver vi en lagerlokal fram till den 1. oktober.

Vårt mål är att fylla cirka 60 lastpallar som den 1 oktober lastas på lastbilen. Någon av Lions-medlemmarna följer med i lastbilen och några andra åker i personbil/minibuss till Riga för att hjälpa till med avlastning och distribution. Lions i Riga delar sedan ut prylarna till dem som bäst behöver dem.
Vi ber dig som har en lämplig lokal att meddela Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.    detta. Senare återkommer vi med tidpunkter för insamlingens fortsättning.
Hälsningar Bo Sigeback, Lions.
Top