Besök friluftsteatern Vallarna i Falkenberg

FALKENBERG. Brevet kom i brevlådan tidigt i feb-mars med ett påpekande att nu så är det dags att titta på det kommande underhållnings tipset som skall utspelas som traditionen bjuder på Falkenbergs friluftsteater "Vallarna" under ett antal kvällar längre fram på sommaren. Nu är det dags att äntra bilen dit, jag tyckte inte att det var dags redan men tiden går ju. Så vi fixar lite fika med oss, kan ju va gott med en kopp när vi kommer fram.

Väl framme så var det både busslaster och bilar från när och fjärran som skulle samsas om parkerings möjligheterna, men ingen fara, många unga parkeringspersonal hjälper oss bilister till rätta. Det är välkända ansikten som syns här på bilden, härliga skådespelare av hög klass som ikväll ska spela fars här. Fast min favorit är ju Jeanette Capocci, hon är bara så braa. Visst, de andra går inte av för hackor heller.

När applåderna har tystnat efter den sista sketchen så är det dragning på ett sido-lotteri andel där första vinsten är en gitarr med allas namnteckning på. Spännande, alltid lika roligt att se vem den lycklige vinnaren är. Men ingen känd idag heller, men en applåd det får vinnaren och han är så glad. Men allt har ett slut även denna eftermiddag, publiken tackar för denna enastående framförande av fars i hög klass med en rungande lång applåd. Det är samtliga aktörer framme på scen och alla de som arbetar bakom de syns mindre men de behövs för att allt ska funka.

Härliga timmar är framför oss i publiken och samtliga har förväntan på dessa underhållande aktörer. Med dessa underbara skådisar kan det bara bli enastående och en helt magiskt underhållande stund. Taktfasta applåderna därefter så startar det hela och skrattet är så härligt, det är inte bara jag som skrattar. Min bänkgranne hon ursäktade sig för att hon skrattade högt, hon njöt av skämten och tillsammans med alla vi andra som kommit hit idag så ljuder skrattsalvorna högt upp mot de blå. Underbara skämt och olika intriger så bjuds publiken verkligen på underhållning som duger långt. Många och långa applåder avlöser varandra i de skiftande musicerande och fars spelandet, så galet är det hela. Aktörerna bjuder verkligen upp till dans det gäller att hänga med.

 

Top