Vittsjö fortsätter ta viktiga poäng o klättrar i tabellen

VITTSJÖ. I härligt sensommarväder och inför en publik på 746 personer på Idrottsparken spelades den 19:e omgången av årets damallsvenska. Gästande lag var Växjö och det blev hemmaseger med 1-0 för Vittsjö genom Charlotte Grant. Före matchen hedrades Vittsjös tre VM-spelare med blommor för sina fina insatser för sitt land Australien.

VM-spelarna hedrades

Under de tre senaste matcherna har Vittsjö gjort inte mindre än 17 mål och bara släppt in 2. Efter dagens hemmamatch ökade siffran till 18 gjorda mål på fyra matcher. Naturligtvis var Växjö ordentligt pålästa inför matchen, detta var troligen en bidragande orsak till att det ”bara” blev ett Vittsjömål.

Charlotte Grant sätter bollen vid stolproten, helt otagbart

Glädje över målet

Det var Vittsjö som inledde matchen med att rada upp flera fina målchanser. Det kom dock att dröja till den 36 minuten då VM-spelaren Charlotte Grant efter assist från Lisa Klinga ger hemmalaget en helt rättvis ledning i matchen. Halvleken slutar 1-0.

Under andra halvlek kämpar naturligtvis Växjö för att kvittera, men deras avslut var inte speciellt farliga. Hela Vittsjös försvarsspel med Elaine Burdett i målet var kompakt och släppte egentligen bara fram ett riktigt farligt skott som Burdett mycket vackert räddade. Efter någon minuts tilläggstid blåste Sara Wiinikka av matchen som rättvist men lite nervöst mot slutet slutade 1-0 till Vittsjö.

Efter att nu det spelats 19 omgångar ligger Vittsjö med 36 poäng som bästa skånska lag på en hedrande 5:e plats, före Kristianstad och Rosengård.

Den 17 september är det åter dags för match. Då åker Vittsjö till Uppsala för match på Studenternas Arena.