Vittsjö tar tre poäng genom Gorry och Karlsson

UPPSALA. I den 20:e omgången av årets damallsvenska möttes Uppsala och Vittsjö på Studenternas Arena. Vittsjö ställer upp med en vanlig 4-4-2 uppställning och med sina ordinarie startspelare. Efter stor dramatik lyckas Vittsjö under förlängning genom matchhjälten Moa Karlsson återta ledningen o vinna med 2-1.

Matchhjälten Moa Karlsson säkrade med sitt mål 3 poäng till Vittsjö

Vittsjö inleder matchen trevande och med en del slarviga passningar. Kanske beror Vittsjös spel på ovana med den aningen större plan Studenternas Arena innebär. Uppsala står inledningsvis för det mesta bollinnehavet. I sjunde minuten skapar Uppsala ett farligt inlägg, som dock inte följs upp. Vittsjö fortsätter ett avvaktande spel med tyvärr en del ”osynk” i sitt spel. Sarah Stratigakis nära mål i 27 minuten, -Majasaari i Uppsalamålet får bollen rakt på sig och räddar. Efter halvtimmen spelad har Vittsjö börjat få lite mer ordning på sitt anfallsspel, -kanske börjar man bli vana vid den aningen större planen. Gorry kämpar energiskt och gör fin insats som verkar smitta av sig inom laget. Vittsjös försvarsspel är som vanligt kompakt och stabilt. Första halvlek slutar 0-0 mellan två kompakta lag, där dock ”farligheterna” skapats av Vittsjö.

Ett vad verkar nytt Vittsjö träder an andra halvlek. Nu känner man igen lagets vilja i anfallsspelet. Nu är det Vittsjö som tagit över matchen, vinner ”andrabollar” och visar mer vilja.

Katrina Gorry sätter 1-0 till Vittsjö

Efter timmen spelad sätter Katrina Gorry en superkanon förbi en helt chanslös Majasaari i Uppsalamålet, 1-0 till Vittsjö. VM-spelaren Gorry lyser av självförtroende och är mycket nära göra mål igen. Nu är det Vittsjö som mer o mer styr matchen. Elaine Burdett gör enorm räddning efter 68 minuter, -Uppsala nära göra mål efter hörnan. Då 20 minuter återstår kämpar Uppsala vilt för kvittering. Uppsala gör flera byten då kvarten återstår. Vittsjö gör bytte, Moa Karlsson löser av Linda Sällström. I den 82 minuten tveksam straff för Uppsala, där Elin Rombing kallt sätter kvitteringen 1-1. Kayla Adamek skjuter i stolpen då minuter återstår. På tilläggstid gör Moa Karlsson sitt första damallsvenska mål, detta tack vare duktiga och enormt kämpande Sarah Stratigakis. Efter tilläggstiden slutar matchen 2-1 till Vittsjö.

Vittsjö lägger därmed fast sin 5:e placering i tabellen så här långt, fyra poäng bak Piteå på tredjeplatsen.

Nu inträder ett landslagsuppehåll och för Vittsjös del är nästa match en hemmamatch på Vittsjö Idrottspark, där alla hoppas på en riktigt ordentlig storpublik som hjälper laget i åter en svår match mot gästande Linköping FC den 1 oktober klockan 15.