Vittsjö obesegrade... , målvakt Elaine Burdett matchhjälte, ...-gjorde nickmål! ....Vittsjö klättrar till 4:e platsen

GÖTEBORG. På ett kallt, regnigt och ordentligt blåsigt Bravida Arena mötte under fredagskvällen Vittsjö BK Häcken i den 22:a omgången av årets damallsvenska. En svår duell mot ett lag som inför matchen delar serieledningen med Hammarby på 49 poäng. Vittsjö fick dessutom problem med bussen på vägen till Göteborg och blev försenade, vilket gjorde att matchen startade en kvart senare än tänkt.

Det blev en jämn match där Häcken stod för något större bollinnehav. Vittsjö visade matchen igenom vilket starkt lag man har, alla spelarna kämpade till sista sekunden. Hemmalaget ledde matchen fram övertid då Vittsjös målvakt Elaine Burdett resolut nickade in kvitteringsmålet. Detta innebär att lagen delar poäng, -Vittsjö tar klivet upp till 4:e platsen i tabellen!

Vittsjös målvakt Elaine Burdett nickar in kvittering på övertid

Hemmalaget Häcken skapar redan från start stort bollinnehav och Vittsjö är tillbakapressat och får inte ordning på sitt anfallspel. Inte helt oväntat tar Häcken genom farliga Rosa Kafaji efter åtta minuter ledningen med 1-0. Efter kvarten spelad har Vittsjö jätteläge att reducera, detta efter en frispark. Hanna Ekengren tvingas lämna efter tidig skada i samband med kollision med Häckenspelare, in kommer Moa Karlsson. Efter halvtimmen spelad skjuter Moa Karlsson skott som stryker Jennifer Falks högerstolpe, -mycket nära reducering. Den starka vinden skapar problem för båda lagen. Samtidigt som regnet vräker ner har matchbilden planat ut till en jämn match. Gorry får gult kort, innebär tyvärr avstängning i nästa match, borta mot Piteå. Halvleken slutar 1-0 till Häcken.

Häcken inleder andra halvlek med stor press mot Vittsjö. Den höga pressen gör att Vittsjö inte får till sitt anfallsspel. Vittsjö försvarar sig dock bra. Vinden ställer till det för passningar och främst långbollar. Vittsjö lyckas inte skapa några riktigt farliga målsituationer så här långt, mer chansartade bollar mot Markstedt. Sarah Stratigakis skjuter lågt skott mot vänsterstolpen som Jennifer Falk dock räddar. Stratigakis snappar upp bollen och passar Linda Sällström som skjuter i ribban. Rosa Kafaji skjuter hårt skott strax utanför Burdett i Vittsjömålet. Båda lagen gör byten, för Vittsjö kommer Cajsa Rubensson in, ut går Moa Karlsson. Cajsa Rubensson skjuter från höger, tyvärr rakt i famnen på Jennifer Falk. Rubensson återigen framme och får sånär fram passning till Clara Markstedt. Sen händer något helt otroligt…. Vittsjös målvakt Elaine Burdett gör mål!! -och detta på övertid. Elaine sätter en mycket bestämd nick efter fint slagen hörna av Sarah Stratigakis.

Nu väntar återigen en bortamatch, denna gången mot Piteå den 15 oktober.