Vittsjö, -det bättre laget, -förlorade tyvärr på straff

PITEÅ. På ett kallt o blåsigt LF Arena i Norrbotten möttes under söndagen Vittsjö och Piteå. Två lag som inför den 23 omgången hade samma poäng. Vittsjö var under huvuddelen av matchen det spelmässigt bättre laget men förlorade matchen på en straff.

Efter tio spelade minuter märks det att det är två mycket jämnstarka lag på planen. Två lag som båda har sikte på tredjeplatsen i serien. Då kvarten är spelad har inget av lagen skapat något egentligt farligt, båda visar upp fint försvarsspel. Hanna Ekengren i Vittsjö jobbar enormt och stör hela tiden Piteå försök till anfall.

Hanna Ekengren gör enorm insats under matchen

Clara Markstedt är hårdbevakad av Piteå. På Vittsjös andra hörna efter 30 minuter är det mycket nära ett ledningsmål för gästerna. Kajsa Lind blir varnad efter tuff tackling. Clara Markstedt nära nicka in bollen efter fint inlägg från Charlotte Grant från vänsterkanten. Nellie Persson får gult kort efter tuff fällning. Just nu en tillknäppt match där båda lagen visar starkt försvarsspel. Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek, nu är det Vittsjö som spelar mot den rejäla motvinden. Vittsjö startar halvleken bra. Dubbelhörna för Piteå i 54 minuten. Två minuter senare hörna för Vittsjö. Just nu är det ett litet spelövertag för Vittsjö. Burdett i Vittsjömålet gör fina ingripanden. Vittsjö hörna i 65 minuten, vinden tar bollen och den går ut. Även Sarah Strategakis gör en fin match. I 70 minuten gör Piteå dubbelbyte. Piteå får straff i den 74 minuten. Mycket kallt sätter Anam Imo bollen i mål. Vittsjö genomför byte, Kajsa Lind går ut Kajsa Rubensson kommer in. Markstedt läge att nicka men bollen går lite för högt. Vinden ställer till det ordentligt. Vittsjö gör ytterligare byte, Kayla Adamek går ut Moa Karlsson kommer in. Vittsjö pressar hårt och äger spelet men det vill sig inte i avsluten. Piteå slå från sig och har ett bra försvarsspel. Efter sex minuters tillägg avslutas matchen som slutar 1-0 till Piteå.

Vittsjö just nu efter Kristianstads vinst mot Örebro på en sjätte plats i tabellen.

Nästa match för Vittsjö är en hemmamatch som spelas den 22 oktober och då mot Rosengård. Matchstart kl 15.