Clara Markstedt avslutar fantastisk fotbollskarriär

VITTSJÖ. Vittsjö GIKs starka snabba, viljestarka, energiska, inspirationskälla och målgörare avslutar sin långa fotbollskarriär efter matchen mot Örebro den 5 november.

Clara kom till Vittsjö 2016 efter tidigare spel i Hammarby IF och Piteå. Idag 34-åriga Clara Markstedt har i åtta år varit en av Vittsjös nyckelspelare och stora stjärna. Hon har genom sitt stenhårda jobb, sitt ständiga löpande, sitt duellspel och sin förmåga att skapa chanser åt sig själv och sina lagkamrater varit central i Vittsjös framgångssaga. Totalt har det så här långt blivit 159 matcher och minst 45 mål i Vittsjö-tröjan. I år har det så här långt blivit fem mål och fem assist på 22 matcher för Vittsjöanfallaren.

Clara Markstedt kommer inte att sitta sysslolös, hon har många järn i elden även utanför plan. Highschool läste hon i Texas, Teknisk design i Luleå, en master i ekonomi i Lund och senast dataingenjör med inriktning IoT i Kristianstad. Hon startade dessutom ett företag härom året tillsammans med en studiekollega under sista läsåret på datateknikutbildningen, Wimma. Clara är också en väldigt duktig konstnär och har haft flera utställningar.

Om spelaren Clara Markstedt har tränaren Thomas Mårtensson svårt att finna ord,
– Det finns ingen annan som Clara. Många motståndare var – med rätta – rädda för henne. Hennes vilja att löpa 90 minuter i maxfart, hennes vilja att ständigt löpa i djupled, hennes vilja att vinna dueller – hon är helt unik och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Nu har Vittsjö två matcher kvar i Damallsvenskan och den sista hemmamatchen är 5 november mot IFK Norrköping. Sen avslutas serien borta mot Örebro.

2012 spelade Clara för AIK. På bilden ser hon Vittsjös stjärna Sofie Anderssson sätta bollen i nät den 15 april. Clara till höger på bilden.

 

 

Top