Thomas Mårtensson fortsätter som tränare ett år till

VITTSJÖ. I år hade Mårtensson svårt att ta beslutet men sent på Nyårsafton kom ett positivt beslut.

Thomas Mårtensson är starkt förknippad med damfotbollen i Vittsjö. Det var med Thomas som tränare som laget 2011 vann söderettan och var klara för avancemang för damfotbollens finrum när det återstod fem matcher av säsongen. Detta innebar även att Vittsjö GIK blev första elitlaget någonsin i Hässleholms kommun. Thomas Mårtensson har sedan dess varit Vittsjö GIK trogen.

Två gånger har han vid fotbollsgalan premierats som ”Årets Tränare”. Första gången var 2012 då laget som nykomling hamnade på en 6:e plats i tabellen. Detta år fick han priset tillsammans med Uffe Palmqvist.
Även 2019 upprepades bedriften. Detta år hamnade GIK på en 3:e plats och tog sin första medalj. Priset ”Årets tränare” tilldelades detta år Thomas Mårtensson och Stefan Ekstrand.

Thomas är för lagets spelare inte ”bara” en tränare. Han månar och bryr sig om samtliga lagets spelare på ett sätt om är beundransvärt. Genom det kontaktnät Thomas har med spelare i hela världen är han mycket svår att ersätta. Det är i de flesta fall Thomas som ligger bakom klubbens nyförvärv.

Thomas säger ofta ja till att föreläsa och prata om fotbollen, vilket han gjort i många föreningar i norra Skåne. Thomas kallas ibland för ”Mr Vittsjö” och är bland aktiva tränare i Damallsvenskan den som varit sin klubb trogen längst. Med sina 14 år i bagaget har han satt en prägel på föreningen med sitt sätt att se människan bakom spelaren och inte bara tala om fina resultat!

"Jag känner ett ansvar i det tuffa läget Vittsjö varit i att fortsätta jobba med laget och föreningen, ser framemot att bygga vidare på laget 2024", säger Thomas Mårtensson.

 

Top