Årets första träff med PRO Vittsjö

VITTSJÖ. Nu börjar vi så smått igen med januari möte i församlingshemmet för de pensionärer som är medlemmar i PRO Vittsjö. Alla pensionärer är välkomna att lyssna och få information som kan vara bra att veta. Just idag har vi besök från kommunen, Markus heter han som skall delge oss lite info hur kommunen arbetar när telefonsamtal inkommer om till exempel, skadegörelse, buskörning, trakasserier, otrygghet osv. Men först vårt januarimöte.

Ordförande öppnade detta möte och hälsade alla pensionärer som trotsat de slaskiga vintervägarna och som kom hit denna fredagseftermiddag.
Vi tände ljus för de medlemmar som har gått bort under året och ordförande läste en dikt/ sång verser skriven av G Sehlin, Vittsjö.

Därefter några punkter om vad som kommer att hända under våren. Årsmöte, om jokerspelet, styrelsens förslag till höjning av entrépriset, påminde också om fixare Dan, en hjälp för de som är över 75 år, om PRO vetarna, starta cirklar. Roy lämnade ut papper till pensionärerna, -önskemål vad de vill ha på kommande möten. Britta berättade lite om Lindens aktivitetsplanering. Solveig, som sitter i valberedning, berättar att de jobbar på. Sist i raden av info blev det så att Sivard berättade om vad KPR har på gång, vi måste bli lite mera alerta på att föra fram konkreta förslag till honom som han sen för vidare. -Bra. Nu släpper vi fram kommunens man Markus för att lyssna på vad han har att säga.

Markus från Hässleholms kommun

Många frågor blev det från pensionärerna som hade synpunkter på hur det brottsförebyggande fungerar och summan av det hela, det kan ju bara bli bättre med tiden. Markus kommer att upprätta en kontaktlinje med vår PRO representant/ talesman. På det viset blir långbänken kortare och man kan då hoppas att ärendet åtgärdas snabbare. Sammanfattningsvis så kunde denna infotimme idag varit mer givande för oss i Vittsjö. Men det vet man inte om i förväg.

Men nu blir det fika som kaffelaget har fixat, mackorna brer vi själva och kakfatet står på bordet redan. Och kaffet smakar alltid gott, under tiden så drar vi vinster på entrébiljetterna samt lotteri ringen.

Alla har vunnit, ordförande tackar för idag och påminner om årsmötet i februari och vi avslutar med vår Nationalsång.

 

Top