Nya Vittsjö- spelare imponerade vid träningsmatchen

SÖSDALA. Under lördagen spelade Vittsjölaget sin andra träningsmatch och detta mot Nosaby IF P16. Matchen spelades på Sösdalas fina konstgräsplan.

Vittsjö kvitterar till 1-1 vilket även blev slutresultat.

Vittsjö kom till spel med tre startspelare borta på landslagsuppdrag (Kayla Adamek, Linda Sällström och Heidi Kollanen) samt med såväl Sandra Lynn och Tanya Boychuk borta på grund av skador.

Vittsjö som håller på att träna in ett nytt spelsystem såg lite tamt ut offensivt under första halvlek. Samtidigt hade de överlag decimetern längre och fysiskt välutvecklade Nosabyspelarna väldigt svårt att komma in på sin offensiva planhalva. Detta säkert beroende på Vittsjös höga spel och fina försvarsspel. Halvleken slutade dock 1-0 till Nosaby.

Vittsjö startade andra halvlek mer övertygande, fick igång flera fina anfall samtidigt som lagets försvarsspel fortsatt såg stabilt ut. Inte helt oväntat kom även kvitteringen. Riktigt vem som var målgörare är lite oklart. Matchen slutade 1-1.

Flera av de nya Vittsjöspelarna imponerade, -Shannon Woeller, Julia Leas och Olivia Wänglund samt inte minst målvakten Lauren Brzykcy kommer säkert att tillföra laget mycket framöver.

Det var efter matchen en mycket nöjd Thomas Mårtensson. Med tanke på det nya spelsystem Jonas jobbar med ser det redan bra ut, -kan vara något att fortsätta med. Jag är nöjd över lugnet i passningsspelet, -men det tar tid att bygga ett nytt lag framför allt när man blivit av med sex startspelare sedan i fjol, avslutar Thomas Mårtensson.

Nästa träningsmatch kommer redan den 2 mars då Vittsjö på bortaplan möter Malmö FF.