Vittsjö förlorade mot starka Rosengård

MALMÖ. På ett blåsigt Malmö Ip möttes under söndagen Rosengård och gästande Vittsjö i årets premiärmatch. Det var ett stabilt Rosengård som helt dominerade matchen. Efter matchen var det en mycket besviken Linda Sällström som menade att ingenting av vad man tränat på fungerade idag.

Vittsjös målvakt Lauren Brzkcy räddade från flera baklängesmål

Inte helt oväntat är det redan från start Rosengård som skapar sig ett bollövertag. 12 minuter in i halvleken gör Vittsjös målvakt Lauren Brzykcy en helt makalös räddning. Så reflexsnabb hon är. Vittsjö har väldigt svårt att komma upp i banan, delvis beroende på den hårda motvinden, mycket spel på Vittsjös planhalva. I 24 minuten dömmer domare Tess Olofsson straff för Rosengård. Efter en välplacerad boll av Olivia Schoug tar hemmalaget ledningen med 1-0. Efter halvtimmen spelad utökar Rosengård genom nyförvärvet Momoko Tanikawa till 2-0. Ett vackert mål, helt otagbart för Lauren i Vittsjömålet. I halvlekens förlängningsminuter gör Rosengård genom Mai Kadowaki 3-0.
Halvleken dominerades helt av Rosengård. Inte bara tre gjorda mål utan även fem hörnor (Vittsjö ingen) och många skott mot Vittsjömålet och målvakt Lauren Brzykcy, talar sitt tydliga språk.

Rosengårds spelövertag fortsätter i andra halvlek. Efter 54 spelade minuter utökar Rosengård sin ledning till 4-0, detta genom Ria Öling. Återigen visar Lauren Brzykcy i Vittsjömålet sin höga klass och räddar från ytterligare baklängesmål. Vittsjö gör två byten Kajsa Lind ersätts av Tanya Boychuk och Lisa Klinga av Julia Leas. I 71 minuten ersätts Kayla Adamek av Olivia Wänglund. Rosengård sätter stor press och hela Vittsjö-laget kämpar hårt i försvaret. Inte helt oväntat utökar Rosengård sin ledning till 5-0 genom ett vackert mål gjort av Emilia Larsson. I 84 minuten skapar Tanya Boychuk en målchans, bollen går tyvärr över. Sista kvarten har Vittsjö spelat upp sig något och skapat mer. Hanna Ekengren avlöser Linda Sällström som kämpat hårt hela matchen.